Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2022 ενισχύεται η μετοχή του ΑΔΜΗΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ειδικότερα, ο τίτλος της εισηγμένης σημειώνει άνοδο κατά τουλάχιστον 3% στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να επανέρχεται στα 2,20 ευρώ.

Μάλιστα, η θετική κίνηση συνοδεύεται από ισχυρό τζίρο, ο οποίος αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ (910.000 ο όγκος των τεμαχίων).

Η πορεία του ΑΔΜΗΕ στο τελευταίο 12μηνο

Το θετικό κλίμα συνιστά απόρροια των πληροφοριών της στήλης «Dark Room» περί συμφωνίας με τη Ρυθμιστική Αρχή για το λεγόμενο WACC (Μεσοσταθμικό Κόστος Κεφαλαίου), το οποίο χρησιμοποιείται ως συντελεστής μέτρησης των μελλοντικών ταμειακών ροών σε παρούσα αξία. Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ είχε υποβάλλει αίτημα για την αναθεώρηση του WACC στο 8,51% από 6,1% προηγουμένως, επικαλούμενη τις επίμονες πληθωριστικές πιέσεις και τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα έχει κλείσει, με το WACC να αναπροσαρμόζεται τελικά στο 7,4%. Σε κάθε περίπτωση, οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Πέραν αυτού, οι επενδυτές σπεύδουν να χαιρετίσουν και την ισχυρή κερδοφορία του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος στο α’ τρίμηνο του 2023 πέτυχε καθαρή κερδοφορία 14,8 εκατ. ευρώ και κέρδη EBITDA 70 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο τελευταίο 30ήμερο η μετοχή του Διαχειριστή μετράει σωρευτική άνοδο κατά τουλάχιστον 14%, ανεβάζοντας άνω του +25% τα κέρδη του 2023.  

Διαβάστε ακόμα

Οι εκπλήξεις της Δευτέρας και η μάχη των ουραγών, η IDEAL αγοράζει τα πολυκαταστήματα ΑTTICA, το αυγοτάραχο σκίζει και το «τζάκι» της Θεσσαλονίκης

Deutsche Bank: Τεράστια η υπεραπόδοση για τις ελληνικές τράπεζες – Αλλάζει τιμές στόχους, συστάσεις και top picks

Alpha Bank: 130 επενδυτές στο senior preferred ομόλογο – €1,3 δισ. οι προσφορές

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ