Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας σκαρφαλώνει η μετοχή της Jumbo στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιχειρώντας να «γεφυρώσει» την απόσταση από τον Γενικό Δείκτη.  

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι της Τρίτης, ο τίτλος της εισηγμένης καταγράφει κέρδη άνω του 4% και αναρριχάται στα 17,6 ευρώ, υπερβαίνοντας το όριο των 17 ευρώ για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2020. 

Ο τζίρος των συναλλαγών μέχρι στιγμής καθορίζεται σε τουλάχιστον 3,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σχεδόν 200.000 τεμάχια έχουν αλλάξει χέρια.  

Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της εταιρείας μετράει άνοδο κατά περίπου 6%, υπο-αποδίδοντας σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, η οποία εμφανίζει κέρδη άνω του 11%.  

Λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή κερδοφορία και τις ευοίωνες προοπτικές, πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η Jumbo διαθέτει σημαντικά περιθώρια ανόδου, έχοντας την ευκαιρία να κλείσει την «απόσταση» από τον Γενικό Δείκτη.  

Είναι ενδεικτικό ότι η Eurobank Equities δηλώνει «buy» και δίνει τιμή – στόχο στα 19,50 ευρώ, ενώ η Piraeus Securities ανεβάζει στα 21,5 ευρώ τον στόχο, προεξοφλώντας κέρδη 35% μέσα στο επόμενο 12μηνο. Από την πλευρά της, η Pantelakis «βλέπει» αύξηση στα 24 ευρώ. 

Ας σημειωθεί ότι και οι τρεις χρηματιστηριακές εταιρείες συγκαταλέγουν τη μετοχή της Jumbo στις κορυφαίες επιλογές (top-picks) του 2023.  

Διαβάστε επίσης

Το δράμα και τα ελληνοτουρκικά, το βαρύ πρόστιμο στο σούπερ μάρκετ, ο Μεγάλου αντεπιτίθεται στη MIG και το Athens Heart κλείνει 

Δύο από τις κορυφαίες ελληνικές ταβέρνες, μία ώρα από την Αθήνα – Σοβαρή εμπειρία για κρέας ή ψάρι στην Κορινθία

Spider: Πώς οδηγήθηκε στην κατάρρευση – Ξανά στο σφυρί το εργοστασιακό συγκρότημα