Απομακρύνεται από το ιστορικό χαμηλό του το Βitcoin και σήμερα ενισχύεται λίγο πάνω από τα 17.000 δολάρια εν αναμονή μιας ομιλίας του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, κατά την οποία ενδέχεται να αυξήσει τις προσδοκίες για χαμηλότερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 3,7% στα 17.010 δολάρια στη Σιγκαπούρη, που είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων. Το Εther ενισχύθηκε πάνω από 4% και συγκεκριμένα κατά 4,74% τις τελευταίες 24 ώρες, στα 1.268,46 δολάρια, ενώ άλμα έκαναν Binance Coin και Dogecoin.

Ο Πάουελ αναμένεται να μιλήσει αργότερα μέσα στη μέρα στο Brookings Institution και ενδέχεται να συνταχθεί με άλλους αξιωματούχους της Fed που έκαναν λόγο για αύξηση επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στην τελευταία συνεδρίαση του χρόνου, μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης.

Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής που έγινε με ταχείς ρυθμούς είχε ως συνέπεια μια βουτιά κατά 63% για τον δείκτη των κορυφαίων ψηφιακών assets τη φετινή χρονιά.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπήρξαν ολοένα και περισσότερα σχόλια γύρω από την αντίληψη ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια μόνο κατά 50 μονάδες βάσης», ανέφερε ο Χάιντεν Χιουζ , διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας κοινωνικών συναλλαγών Alpha Impact. «Δεδομένου ότι η κρυπτογράφηση συνήθως ηγείται άλλων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων, μπορεί να δούμε άνοδο στις τιμές των μετοχών» καθώς πλησιάζει η συνεδρίαση της Fed στα μέσα Δεκεμβρίου, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι αγορές κρυπτογράφησης υπήρξαν αρκετά ανθεκτικές μετά από την κατάρρευση της FTX του Σαμ Μπάνκμαν – Φράιντ. Ταυτόχρονα, εκφράζονται ανησυχίες για ακόμα περισσότερες αναταράξεις, καθώς η μετάδοση από την κατάρρευση εξαπλώνεται στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ο Μπάνκμαν – Φράιντ, ο οποίος, εν ριπή οφθαλμού, μετατράπηκε από σωτήρας της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων σε … κατάρα αναμένεται επίσης να μιλήσει σήμερα Τετάρτη. Έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής DealBook των New York Times, αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης από τις Μπαχάμες και όχι με φυσική παρουσία.

Διαβάστε ακόμη:

Φαμπρίτσιο Ματάνα ( IGI Poseidon): Ο EastMed θα συμβάλλει στην αξιοποίηση των ελληνικών κοιτασμάτων (χάρτες)

Στην 1η θέση παγκοσμίως ο ελληνόκτητος στόλος

Έρχεται η 12η «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ» στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 800 θέσεις εργασίας