Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ανέβηκε σε υψηλό ενάμιση έτους την Τρίτη, σε σύγκριση με τη Γερμανία, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν ανακοίνωσε μέτρα σε προσπάθεια αποκατάστασης της ηρεμίας μετά από εβδομάδες βίαιων διαμαρτυριών από το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων».
Ο Μακρόν ανακοίνωσε αύξηση μισθών για τους φτωχότερους εργαζόμενους και μείωση φόρων για τους συνταξιούχους αργά τη Δευτέρα, μέτρα που αναμένεται να αυξήσουν τις δημόσιες δαπάνες κατά 8 δισ. ευρώ, στα 10 δισ. ευρώ.
Η απόδοση των 10ετών γαλλικών ομολόγων αυξήθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 0,75% την Τρίτη. Το spread μεταξύ των γερμανικών ομολόγων έφτασε τις 47,5 μονάδες βάσης, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2017.
“Τα μέτρα υποδηλώνουν ότι θα υπάρξουν περισσότερες δαπάνες από τη γαλλική κυβέρνηση, γεγονός που συνεπάγεται μεγαλύτερο έλλειμμα το 2019 και αποδυναμώνει την οικονομική τηςθέση”, δήλωσε στο Reuters ο Rainer Guntermann, ειδικός της Commerzbank.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.