Νέες κορυφές ετοιμάζεται να κατακτήσει η Aegean, η οποία οδεύει προς το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, λίγες ημέρες αφότου κατάφερε να «σβήσει» τη χασούρα της πανδημικής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι, ο τίτλος της αεροπορικής εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών «απογειώνεται» κατά τουλάχιστον 3% και φθάνει στα 9,62 ευρώ.

Ο τζίρος των συναλλαγών αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί περισσότερα από 90.000 τεμάχια.

Με τη σημερινή άνοδο, η μετοχή της Aegean συμπληρώνει τη 10η σε σύνολο 12 συνεδριάσεων, κερδίζοντας σχεδόν δύο ευρώ (από 7,7 σε 9,6 ευρώ) στο επίμαχο διάστημα.

Η πολιτική σταθερότητα, οι ευοίωνες προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, αλλά και το αισιόδοξο κλίμα στην οικονομία αποτελούν τους βασικούς τροφοδότες αυτής της θετικής πορείας.

Και φυσικά, τα εύρωστα εταιρικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου, τα οποία ανακοινώθηκαν προσφάτως, προαναγγέλλουν υψηλές επιδόσεις κατά το β’ και γ’ τρίμηνο του έτους, τα οποία θεωρούνται τα πλέον «ισχυρά» της αεροπορικής βιομηχανίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τις αρχές του 2023 η μετοχή της Aegean καταγράφει ράλι άνω του 75%, σβήνοντας πλήρως της ζημιές της πανδημικής περιόδου (8,5 ευρώ στις 19 Φεβρουαρίου του 2020) και εισερχόμενη σε αχαρτογράφητα εδάφη.

Πλέον, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα warrants του ελληνικού δημοσίου, τα οποία είχαν εκδοθεί το 2021 προκειμένου η εταιρεία να λάβει την κρατική ενίσχυση των 120 εκατ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι για να αποφευχθεί η μειοψηφική συμμετοχή του κράτους (περίπου 11%), η Aegean θα προχωρήσει στην εξαγορά των εν λόγω δικαιωμάτων, με την τιμή απόκτησης να αποτελεί το επόμενο μεγάλο ζητούμενο.

Διαβάστε ακόμα

Οι νέες δημοσκοπήσεις, οι «καλογερο-ψεκ» και η Ζωή, η ΔΕΗ και η Motor Oil, οι τράπεζες ψάχνουν funds για τις μετοχές του ΤΧΣ

Προγράμματα buyback ενεργοποιούν οι τράπεζες με το «βλέμμα» στους μετόχους

Αττική Οδός: Ποια είναι η Meridiam που αλλάζει τη σύνθεση της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – AVAX για την 25ετή σύμβαση

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ