Σε πτωτική τροχιά βρίσκεται την Τρίτη η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με τους αναλυτές να περιμένουν τις εξελίξεις από το μέτωπο των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Γαλλία, οι οποίες επηρεάζουν τις ενεργειακές υποδομές της χώρας.

Τα συμβόλαια TTF στο Χρηματιστήριο της Ολλανδίας -σημείο αναφορά για όλη την Ευρώπη- υποχωρούν έως και 4,2%, με αποτέλεσμα να αναδιπλώνονται στα 41,76 ευρώ ανά μεγαβατώρα, σβήνοντας ένα μέρος της χθεσινής ανόδου.

European Gas Rangebound Amid French Strike Uncertainty

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία, οι οποίες αφορούν τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Εμανουέλ Μακρόν (αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης) επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία των σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, ωστόσο, η απεργία των εργατών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας και ως εκ τούτου, η δραστηριότητα των σταθμών LNG δύναται να επανεκκινήσει από την Τετάρτη.

Κι όλα αυτά, ενόσω οι θερμοκρασίες σ’ όλη την Ευρώπη τείνουν προς μείωση, γεγονός το οποίο αυξάνει τη ζήτηση για ενέργεια και θέρμανση. Τα μετεωρολογικά δεδομένα, ενδεικτικά, δείχνουν ότι ένα νέο κύμα ψύχους από την Αρκτική θα επηρεάσει τις ευρωπαϊκές χώρες έως και την επόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι τρέχουσες τιμές του φυσικού αερίου είναι αισθητά χαμηλότερες σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, κάτι το οποίο οφείλεται στην αποκλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης, στον ήπιο χειμώνα και στα υψηλά ενεργειακά αποθέματα.

Διαβάστε ακόμα

Οι φήμες για την αναγγελία εκλογών, το τζάμπα ακίνητο στο κέντρο, το Sefflix και ο ηθοποιός με τα μετρητά!

Το καλάθι του νοικοκυριού, το bitcoin, o χρυσός και το …σουβλάκι – Αυτές ήταν οι απαντήσεις του Chat GPT στις ερωτήσεις μας

Μύκονος: «Βαρύ» σφυρί για δύο βίλες στον Κούνδουρο με τιμή εκκίνησης 3,4 εκατ. ευρώ (pics)