Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να «κόβουν ταχύτητα» ενόψει και των εορτών.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,12%, με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες να κινούνται πτωτικά.
Στα μεγαλύτερα ταμπλό της ηπείρου, ο FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με οριακή άνοδο 0,08% στις 7.017 μονάδες, ο γερμανικός DAX στη Φρανκφούρτη με άνοδο 0,2% στις 11.426 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 0,22% στις 4.822 μονάδες, ο ισπανικός ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη έκλεισε με απώλειες 0,81% στις 9.336 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο με πτώση 0,24% στις 18.968 μονάδες.
Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο κλάδος των πρώτων υλών, μετά την είδηση ότι η στην Κίνα προβλέπονται χαμηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης για το 2017.
Με απώλειες 1,7% έκλεισε ο τραπεζικός κλάδος, Euro Stoxx 600 Banks. Η ιταλική Monte Dei Paschi έκλεισε με πτώση 11% ενώ η γερμανική Deutsche Bank υποχώρησε κατά 4,47%, καταγράφοντας μια από τις χειρότερες επιδόσεις στον κλάδο της. Η τράπεζα έχει συμφωνήσει να καταβάλει 37 εκατ. δολ. προκειμένου να σταματήσει η έρευνα της κυβέρνησης για ξέπλυμα χρήματος, χειραγώγηση επιτοκίων ή φοροδιαφυγή, μεταδίδει η Wall Street Journal.
Η μετοχή της Danone σημείωσε επίσης πτώση, μετά τα αποτελέσματα που έδειξαν χαμηλότερη του στόχου ανάπτυξη για το 2016. Η μετοχή της Mediaset σημείωσε άνοδο 1,5%, μετά τις αναφορές ότι η Vivendi αρνήθηκε ότι αγοράζει το μεγαλύτερο κανάλι της Ιταλίας.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.