Επιφυλακτικά κινούνται σήμερα 25/7 οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα οικονομικά στοιχεία και τα εταιρικά κέρδη από όλη την ήπειρο και προετοιμάζονται για μια μεγάλη εβδομάδα συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται οριακά 0,01%, ενώ ο Eurostoxx 50 υποχωρεί 0,14%.

Στις μεγάλες αγορές της περιοχής ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,2% στις 16.159 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κάμψη ύψους 0,01% στις 7.426 μονάδες και ο FTSE 100 στο Λονδίνο ανεβαίνει κατά 0,08% στις 7.683 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο FTSE MIB στο Μιλάνο βελτιώνεται σε ποσοστό 0,08% στις 28.931 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,26% στις 9.519 μονάδες.

Τα νέα στοιχεία τη Δευτέρα έδειξαν επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο, αυξάνοντας τους κινδύνους ύφεσης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι επενδυτές διανύουν μια πολυάσχολη εβδομάδα εταιρικών κερδών και συναντήσεων κεντρικών τραπεζών. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη – οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένεται να ανακοινώσουν αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και να προσφέρουν καθοδήγηση για τα τελικά στάδια των προσπαθειών τους για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει επίσης την τελευταία της απόφαση για τη νομισματική πολιτική την Τετάρτη, με την αγορά να τιμολογεί ακόμη μία αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης καθώς η κεντρική τράπεζα πλησιάζει στο αποκορύφωμα του κύκλου σύσφιξης.

Οι μετοχές στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού σημείωσαν ισχυρή ανάκαμψη και ο δείκτης Hang Seng σκαρφάλωσε πάνω από 4% καθώς το Πολιτικό Γραφείο της Κίνας δεσμεύτηκε να «προσαρμόσει και να βελτιστοποιήσει εγκαίρως τις πολιτικές» για τον προβληματικό τομέα των ακινήτων της.

 

Διαβάστε ακόμη

«Κ. Π. Μαρινόπουλος»: Στο σφυρί τα απομεινάρια μιας… άλλης εποχής (pics)

Τουρισμός: Η διαχείριση της κρίσης και η επόμενη ημέρα – Ο στόχος για τη Ρόδο

Ο αποχαιρετισμός στη Μ.Β.B., ο Φέσσας πάει για τον Κωτσόβολο, η Ellington και η Δικαιοσύνη, ποιοι κάνουν μεγάλες business με τα ηλεκτρονικά τιμολόγια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ