Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ο χρυσός κινείται σταθεροποιητικά μετά τα κέρδη της  Τρίτης, καθώς η πολιτική αναταραχή στη Νότια Κορέα και τη Γαλλία ενίσχυσε τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία που αποτελούν καταφύγια για τους επενδυτές.

Ο χρυσός διαπραγματευόταν κοντά στα 2.640 δολάρια ανά ουγγιά, αφού ανέβηκε έως και 0,6% στην προηγούμενη συνεδρίαση, προτού μειώσει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ανόδου μέχρι το κλείσιμο. Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ κήρυξε αιφνιδιαστικά στρατιωτικό νόμο το βράδυ της Τρίτης, προτού ανακαλέσει το διάταγμα λίγες ώρες αργότερα. Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους βουλευτές να απορρίψουν μια ψηφοφορία που θα ανέτρεπε την κυβέρνηση.

Το πολύτιμο μέταλλο έχει υποχωρήσει περισσότερο από 5% από το υψηλό ρεκόρ του στα τέλη Οκτωβρίου, καθώς το δολάριο ανέκαμψε μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές και οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή υποχώρησαν. Παρόλα αυτά, οι τιμές παραμένουν περίπου 28% υψηλότερες φέτος, υποστηριζόμενες από τη νομισματική χαλάρωση των ΗΠΑ και τις αγορές των κεντρικών τραπεζών.

Τα στοιχεία για τις κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η ζήτηση για εργαζόμενους σταθεροποιείται, κάτι που είναι σημαντικό για τους αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, οι οποίοι προσπαθούν να αποφύγουν περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας καθώς μειώνουν σταδιακά τα επιτόκια. Τα στοιχεία για τη μισθοδοσία εκτός της γεωργίας στις ΗΠΑ που αναμένονται την Παρασκευή είναι το επόμενο σημαντικό στοιχείο πριν από τη συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου, όπου αναμένεται μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες.

Η τιμή spot του χρυσού είχε μικρή μεταβολή στα 2.643,28 δολάρια ανά ουγγιά στις 8:10 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot Index υποχώρησε κατά 0,1%. Το ασήμι διατήρησε την άνοδο 1,7% στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ η πλατίνα και το παλλάδιο ήταν σταθερά.

Διαβάστε ακόμη

Πώς (και) η Τεχνητή Νοημοσύνη θα ρίξει τα κόστη και τις χρεώσεις των τραπεζών

Βίεροντ (ΑΒΒ): Η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει επενδύσεις και θέσεις εργασίας λόγω του ενεργειακού κόστους

Πολιτικό χάος στη Νότια Κορέα: Η Κεντρική Τράπεζα υπόσχεται μέτρα για τη σταθερότητα των αγορών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα