Ο διευθύνων σύμβουλος της νεοσύστατης εταιρείας blockchain Ripple υποστηρίζει ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων θα ξεπεράσει τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Ο Μπραντ Γκάρλινχαους της Ripple δήλωσε στο CNBC ότι αναμένει τον διπλασιασμό της συνολικής αξίας της αγοράς crypto, επικαλούμενος μακροοικονομικούς παράγοντες, όπως τα αμερικανικά spot bitcoin ETFs, καθώς και το επερχόμενο «halving» του bitcoin.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος. Νομίζω ότι οι μακροοικονομικές τάσεις, δη τα ETFs, προσελκύουν για πρώτη φορά θεσμικούς επενδυτές. Βλέπετε ότι αυτό οδηγεί τη ζήτηση και την στιγμή που η ζήτηση αυξάνεται, η προσφορά μειώνεται. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός στα οικονομικά για να καταλάβεις το τι πρόκειται να συμβεί».

Σημειωτέον πως τα πρώτα spot bitcoin ETFs στις ΗΠΑ εγκρίθηκαν στις 10 Ιανουαρίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της χώρας. Διαπραγματεύονται σε αμερικανικά χρηματιστήρια και επιτρέπουν σε ιδρύματα και μικροεπενδυτές να αποκτήσουν έκθεση στο bitcoin χωρίς να κατέχουν άμεσα το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο.

To halving του bitcoin είναι ένα τεχνικό γεγονός που λαμβάνει χώρα περίπου κάθε τέσσερα χρόνια και μειώνει στο μισό τη συνολική αμοιβή εξόρυξης των bitcoin miners. Το τελευταίο τέτοιο γεγονός έλαβε χώρα το 2020 και το επόμενο έχει προγραμματιστεί να συμβεί αργότερα αυτόν τον μήνα.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων κυμαινόταν περίπου στα 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 4 Απριλίου. Εάν η αγορά διπλασιαζόταν, αυτό θα σήμαινε μια νέα συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτογράφησης ύψους 5,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Tο bitcoin έχει καταγράψει αύξηση άνω του 140% τους τελευταίους 12 μήνες. Άγγιξε υψηλό ρεκόρ πάνω από τα 73.000 δολάρια στις 13 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko. Έκτοτε, ωστόσο, έχει πέσει αρκετά, κάτω από το επίπεδο των 70.000 δολαρίων.

Το bitcoin αντιπροσωπεύει περίπου το 49% του συνόλου της αγοράς κρυπτονομισμάτων, με κεφαλαιοποίηση 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την 1η Απριλίου.

Ένας από τους άλλους παράγοντες που ο Γκάρλινγκχαους αναμένει πως θα ωθήσουν την αγορά κρυπτογράφησης σε νέα υψηλά επίπεδα είναι η πιθανότητα θετικής ρυθμιστικής δυναμικής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Καθώς φέτος είναι έτος εκλογών, οι υποστηρικτές των crypto αισιοδοξούν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πιο διαλλακτική απέναντι στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Γκάρι Γκένσλερ είχε επιθετική προσέγγιση προς τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Ripple.

Η SEC στοχοποίησε την Ripple με αγωγή, υποστηρίζοντας ότι πούλησε παράνομα το XRP, ένα κρυπτονόμισμα με το οποίο η Ripple συνδέεται στενά, σε μη καταχωρημένες συναλλαγές κινητών αξιών.

Ο Γκάρλινγκχαους δεν είναι ο μόνος «ταύρος» των κρυπτονομισμάτων που προβλέπει τεράστια κέρδη για την αγορά φέτος.

Ο Μάρσαλ Μπιρντ του Gemini, δήλωσε πρόσφατα ότι αναμένει πως η τιμή του bitcoin θα ανέλθει στα 150.000 δολάρια το 2024.

Διαβάστε ακόμη 

Koντόπουλος (ΕΧΑΕ): Η μετάταξη του ΧΑ στις ώριμες αγορές, το «αγκάθι» της JP Morgan και ο νέος κανονισμός

Κρας τεστ στα προγράμματα στήριξης των τραπεζών σε Ελλάδα, Ισπανία και Αμερική – Το κόστος και τα οφέλη

Β’ Ακτή Βούλας: Τι περιλαμβάνουν τα έργα ανάπλασης στο παράκτιο μέτωπό της από το σχήμα ΤΕ.ΜΕΣ.- Intracom- Προκοπίου (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ