Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Αντίθετη πορεία είχαν σήμερα τα Ελληνικά και τα Ιταλικά ομόλογα στις αγορές ομολόγων με αποτέλεσμα το κόστος δανεισμού για την ιταλική δημοκρατία να διαμορφώνεται υψηλότερα από αυτό σε σχέση με την Ελλάδα, και το σπρεντ αποδόσεων των δυο χωρών να γίνει αρνητικό.

Η απόδοση του δεκαετούς μονολόγου υποχωρεί κατά 2,34% για την Ελλάδα και διαμορφώνεται στο 1,42 (ενδεικτικό δεκαετές επιτόκιο για κρατικό δανεισμό).

Αντίθετα, η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου αυξάνεται σήμερα καθώς οι επενδυτές πωλούν Ιταλικά ομόλογα και βρίσκεται στο 1,43.

Η εξέλιξη αντανακλά το γεγονός ότι οι διεθνείς αγορές τιμολογούν τα ίδια επίπεδα ρίσκου για τα χρεώγραφα της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Η εξέλιξη ανησυχεί ιδιαίτερα τους αναλυτές στη γειτονική χώρα – που επισημαίνουν το ότι τα Ιταλικά χρεόγραφα αντιμετωπίζονται το ίδιο με μια χώρα που πέρασε από χρεοκοπία πριν από λίγα χρόνια.