Αγορές

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

  • newsroom


Χαλαρώνουν οι φόβοι για την κινεζική αγορά ακινήτων - Στο στόχαστρο των επενδυτών θα βρεθούν και οι δείκτες PMI για τον Οκτώβριο οι οποίοι θα δώσουν νέα στοιχεία για την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας εν μέσω του παγκόσμιου ράλι του πληθωρισμού και των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησαν τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την τελευταία μέρα της εβδομάδας. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο οριακά, το Παρίσι κατά 0,6%, η Μαδρίτη υποχωρεί 0,3% ενώ το Μιλάνο κερδίζει 0,3%.

Χαλαρώνουν οι φόβοι για την κινεζική αγορά ακινήτων, μετά την πληροφορία πως ο καταχρεωμένος κινεζικός όμιλος ανάπτυξης ακινήτων Evegrande κατέβαλε εντός προθεσμίας της περιόδου χάριτος τόκο για δολαριακό ομόλογο.

Νωρίτερα σήμερα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως η China Evergrande Group μετέφερε κεφάλαια ύψους 83,5 εκατ. δολαρίων στη Citibank προκειμένου να καταβληθούν στους ομολογιούχους πριν λήξει η περίοδος χάριτος, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα και τα οικονομικά στοιχεία.

Μηνιαία πτώση 0,2% σημείωσε ο αριθμός των προϊόντων που αγοράστηκαν στις λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο, με το αποτέλεσμα να μην είναι σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο κατά 0,6%. Ηταν ο πέμπτος μήνας που κινήθηκαν αρνητικά.

Οριακά αρνητικά τα futures της Wall, μετά τα αδύναμα αποτελέσματα τριμήνου από μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Intel και Snap. Η Παρασκευή σηματοδοτεί μια ακόμη μέρα εταιρικών κερδών στην Ευρώπη, με τη Renault, την Banco Sabadell, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και την InterContinental μεταξύ αυτών που δημοσιεύουν.

Στο στόχαστρο των επενδυτών θα βρεθούν και οι δείκτες PMI για τον Οκτώβριο οι οποίοι θα δώσουν νέα στοιχεία για την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας εν μέσω του παγκόσμιου ράλι του πληθωρισμού και των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Διαβάστε ακόμη:

Εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων για τα μέτρα στήριξης στο ρεύμα

Sitel: Η πρώτη «φουρνιά» από τις 1.000 προσλήψεις του αμερικανικού «κολοσσού» στην Ελλάδα

Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος την διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας Rust – Στην εντατική ο σκηνοθέτης