Αγορές

Tι είναι χειρότερο; Η Tesla στο $1 τρισ. ή το bitcoin στα $50.000 – Απαντά συνεργάτης του Μπάφετ

  • newsroom


Η τιμή της μετοχής της Tesla του Ελον Μασκ που έχει μπει στην πρίζα, όσο και η πρόσφατη φρενίτιδα για το κρυπτονόμισμα αναλύθηκαν από τον Τσάρλι Μάνγκερ, αντιπρόεδρο της Berkshire Hathaway

Ο Τσάρλι Μάνγκερ, αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway και μακροχρόνιος συνεργάτης του Γουόρεν Μπάφετ, απoδοκίμασε την Τετάρτη, τόσο την εκτοξευόμενη τιμή της μετοχής της Tesla, όσο και την πρόσφατη φρενίτιδα για το bitcoin.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης, σύμφωνα με το CNBC, ο Μάνγκερ ρωτήθηκε τι πιστεύει πως είναι χειρότερο: να φτάσει το bitcoin τα $50.000 ή η Tesla στο $ 1 τρισεκατομμύριο; Ο ίδιος, απάντησε: “Λοιπόν, έχω την ίδια δυσκολία με τον Σάμιουελ Τζόνσον όταν κάποτε είχε δεχτεί μια ανάλογη ερώτηση και είχε πει”Δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο από τα δύο είναι χειρότερο ο ψύλλος ή η ψείρα” και νιώθω τον ίδιο και για αυτή την επιλογή. Δεν ξέρω ποιο είναι το χειρότερο“».

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 743%, αν και αυτή τη στιγμή μειώθηκαν περίπου 3% για το 2021. Η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται στα περίπου 689 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Bitcoin ξεπέρασε τα $50.000 την περασμένη εβδομάδα αφού η Tesla ανακοίνωσε ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Mάνγκερ ρωτήθηκε επίσης ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις τραπεζικές συναλλαγές, αν είναι το bitcoin ή τα ψηφιακά πορτοφόλια όπως το Apple Pay και το Square.

“Δεν νομίζω ότι ξέρω ποιο είναι το μέλλον των τραπεζών και δεν νομίζω ότι ξέρω πώς θα εξελιχθεί το σύστημα πληρωμών”, σημείωσε. «Νομίζω ότι μια σωστά διοικούμενη τράπεζα συμβάλλει σημαντικά σε μια πολιτισμένη κοινωνία και ότι οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου θέλουν να ελέγχουν το δικό τους τραπεζικό σύστημα και τα δικά τους χρήματα. Γι’ αυτό δεν νομίζω ότι το bitcoin θα καταλήξει να γίνει μέσο συναλλαγών για τον κόσμο. Είναι πολύ ευμετάβλητο. Και είναι πραγματικά ένα τεχνητό υποκατάστατο του χρυσού. Και αφού δεν αγοράζω ποτέ χρυσό, δεν αγοράζω ποτέ bitcoin», όπως υπογράμμισε.

Ο Mάνγκερ, μάλιστα, συνέστησε και σε άλλους να ακολουθήσουν την πρακτική του. Ο Μάνγκερ προειδοποίησε τους επενδυτές για τους οποίους τόνισε πως παρασύρονται σε μια φούσκα συναλλαγών μέσω εφαρμογών όπως το Robinhood.

Διαβάστε ακόμη: 

Επιδόματα ανεργίας: Πώς θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση στους δικαιούχους

Ελληνικό: Οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής μεταξύ Lamda-ΤΑΙΠΕΔ «τους επόμενους μήνες» βλέπει η Κομισιόν

ΕΝΦΙΑ: 3+1 ανατροπές στον φόρο ακινήτων του 2021