Αγορές

Tρία δισ. δολάρια σε Bitcoin κόστισε η αποτυχημένη «διάσωση» του TerraUSD

  • newsroom


Μέχρι τη Δευτέρα, το Luna Foundation Guard είχε στο αποθεματικό του μόλις 313 bitcoins, αξίας σχεδόν 9,3 εκατ. δολαρίων

Τέλος στην αγωνία των επενδυτών που ανυπομονούσαν να μάθουν τι συνέβη με τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin που αγόρασε η εταιρεία κρυπτονομισμάτων Terra για να στηρίξει το υπό κατάρρευση stablecoin της, έδωσε η ίδια η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το Luna Foundation Guard, ένα fund που ίδρυσε ο δημιουργός της Terra, Do Kwon, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξόδεψε σχεδόν όλο το απόθεμα των bitcoin την περασμένη εβδομάδα σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να διασώσει το terraUSD ή UST.

Όπως αναφέρει το CNBC, το fund είχε συγκεντρώσει ένα απόθεμα που ξεπερνούσε τα 80.000 bitcoins, αξίας σχεδόν 3 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καθώς και άλλα tokens, συμπεριλαμβανομένων των BNB, tether, USDC και avalanche. Ο Kwon είχε υποσχεθεί να χρησιμοποιήσει τα bitcoin σε περίπτωση που η αξία του UST υποχωρούσε δραματικά.

Σε μια σειρά από tweets, το Luna Foundation Guard ανέφερε ότι μετέφερε 52.189 bitcoin για να «πραγματοποιήσει συναλλαγή με αντισυμβαλλόμενο μέρος» καθώς το UST έχασε τη σταθερή αναλογία 1 προς 1 με το δολάριο και υποχώρησε κάτω από το 1 δολάριο.

Επιπλέον, 33.206 bitcoin πουλήθηκαν από την Terra αμέσως σε μια ύστατη προσπάθεια να διατηρηθεί η σύνδεση με το αμερικανικό δολάριο, γνωστοποίησε το fund.

Μέχρι τη Δευτέρα, το Luna Foundation Guard είχε στο αποθεματικό του μόλις 313 bitcoins, αξίας σχεδόν 9,3 εκατ. δολαρίων. Η εταιρεία ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει το εναπομείναν ποσό από τα crypto assets αξίας 85 εκατ. δολαρίων για να αποζημιώσει τους υπόλοιπους κατόχους UST.

Η κατάρρευση των tokens της Terra τάραξε την αγορά των ψηφιακών νομισμάτων, με  περισσότερο από 200 δισ. δολάρια να γίνονται «καπνός» μέσα σε μια μόλις ημέρα.

Διαβάστε ακόμα:

Δημοκρατία, συναντίληψη στα ενεργειακά, F-35 και τουρκική προκλητικότητα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν

One Athens: 4 πωλήσεις μόλις σε 1 μήνα στο ακριβότερο οικιστικό συγκρότημα του Κολωνακίου

Συγχωνεύσεις: Αυξάνεται η έκπτωση φόρου έως στο 50% και για εννέα χρόνια