Υπό εύλογη πίεση τελεί η μετοχή της Jumbo στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς από σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα του 1,155 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι, ο τίτλος της εισηγμένης χάνει σχεδόν 5% και οπισθοχωρεί στα 20,16 ευρώ, στη χειρότερη συνεδρίαση από τον Μάιο του 2022.

Η σημερινή αδυναμία σχετίζεται άρρηκτα με το γεγονός ότι η μετοχή της Jumbo διαπραγματεύεται πλέον χωρίς το δικαίωμα στη χρηματική διανομή των 157,1 εκατ. ευρώ.

Το εν λόγω ποσό, το οποίο αντιστοιχεί σε μέρισμα 1,155 ευρώ ανά μετοχή, αποτελεί μέρος των εκτάκτων αποθεματικών από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη προηγούμενων χρήσεων.

Η καταβολή των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Ας σημειωθεί ότι η μετοχή της Jumbo, παρά την εύλογη πτώση της Τρίτης, εξακολουθεί να μετράει σωρευτικά κέρδη της τάξης του 30% από τις αρχές του 2023, υπερ-αποδίδοντας σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι τα πρόσφατα ισχυρά κέρδη του 2022 αλλά και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για το τρέχον έτος έχουν οδηγήσει τη μετοχή στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, το οποίο ανέρχεται στα 21,6 ευρώ (9/3).

Διαβάστε ακόμα

Το Μαξίμου σταματάει (για λίγο) τα γκάλοπ, το ΠΑΣΟΚ μετράει τη στρατηγική του, η έξωση του Καμπουρίδη, ο Γουάτσα και ο… Μίλκο

Dr Truth: Αυτή είναι η “Ανδρόπαυση” – Η χαμηλή τεστοστερόνη, η αιώνια λίμπιντο και το ανίκητο DNA

Πώς προχωρά το project για την πλωτή mega – μαρίνα με κατοικίες στη νότια Κέρκυρα (pics)