Με βαριές απώλειες έκλεισε την Πέμπτη η Wall Street, παρά το ελαφρώς θετικό ξεκίνημα της συνεδρίασης, κατά το οποίο οι Nasdaq και S&P 500 βρέθηκαν για λίγη ώρα σε νέο υψηλό, έχοντας λάβει ώθηση από τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Nvidia μετά το κλείσιμο του αμερικανικού χρηματιστηρίου μία μέρα πριν.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones κατρακύλησε 605 μονάδες ή 1,53% στις 39.065 μονάδες, ο S&P 500 μειώθηκε 0,74% στις 5.267 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,39% στις 16.736 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia έκλεισε με κέρδη άνω του 9% ξεπερνώντας τα 1.000 δολάρια και έχοντας ανακοινώσει ισχυρά αποτελέσματα, με αύξηση 262% στις πωλήσεις, καθαρά κέρδη στα 14,8 δισ. δολάρια, καθώς επίσης split 10 προς 1, «προκειμένου να γίνει η ιδιοκτησία μετοχών πιο προσιτή σε εργαζόμενους και επενδυτές», όπως ανέφερε η εταιρεία.

Τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα της Nvidia βρίσκονταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για αρκετές μέρες, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις ότι ο ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει αρχίσει να εξασθενεί.

Παρόλα αυτά, οι περισσότερες μετοχές γύρισαν σε αρνητικό έδαφος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης –τουλάχιστον 400 εταιρείες του S&P 500 είδαν τις μετοχές τους να υποχωρούν, με τον κλάδο της πληροφορικής να είναι ο μοναδικός που διατήρησε το θετικό πρόσημο.

Εξάλλου, νέα πτώση παρουσίασαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, καθώς την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Μαΐου οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν στις 215.000, από 223.000 μία εβδομάδα νωρίτερα. Είναι η δεύτερη διαδοχική εβδομάδα που σημειώνεται υποχώρηση κατά 8.000 αιτήσεις, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 220.000 αιτήσεις.

Την ίδια στιγμή, σε υψηλό δύο ετών, στις 54,4 μονάδες, βρέθηκε ο σύνθετος δείκτης PMI τον Μάιο, καταγράφοντας άνοδο πάνω από 3 μονάδες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Απρίλιο 2022, γεγονός που αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών.

Στα ταμπλό, βουτιά 7,5% έκανε η Boeing, μετά τη δήλωση του CEO, Brian West, ότι δεν αναμένει ανάκαμψη στις παραδόσεις αεροπλάνων στο β’ τρίμηνο. Κατά 7,8% κατρακύλησε και η Live Nation Entertainment, μητρική της Ticketmaster, μετά τη μήνυση της αμερικανικής κυβέρνησης για μονοπώλιο.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων, με το αμερικανικό 10ετές να ανέρχεται στο 4,47% και το 2ετές να διαμορφώνεται στο 4,93%.

Στα εμπορεύματα, σε χαμηλό τριών μηνών έκλεισε το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου να χάνει 0,9% πέφτοντας στα 76,87 δολάρια το βαρέλι και το brent Ιουλίου να υποχωρεί 0,66% στα 81,36 δολάρια το βαρέλι. Απώλειες άνω του 2% σημείωσε ο χρυσός, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να κλείνουν στο -2,3% και τα 2.337,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Οι μισθοί απειλούν στο παρά 5′ τις αποφάσεις για μείωση επιτοκίων (γράφημα)

Βαλέντιος Βαλεντής: Η Pyxis Τankers αγόρασε και 3ο φορτηγό πλοίο

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές – Άνοδος 1% για τις μετοχές τεχνολογίας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ