Αγορές

Wall Street: Ράλι στις αγορές λόγω «ανακωχής» ΗΠΑ – Κίνας

  • newsroom


Νέο ρεκόρ για τον S&P 500

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν σήμερα, Δευτέρα, οι τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το επενδυτικό κλίμα έχει επηρεασθεί θετικά μετά τη συμφωνία του Σαββάτου μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας, στη Σύνοδο των G20,  για ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,85%, στο επίπεδο των 26.826,36 μονάδων. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq πραγματοποιεί  άλμα 1,46% στο επίπεδο των  8.118,59 μονάδων,  ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,02% στο επίπεδο των  2.971,77 μονάδων καταγράφοντας νέο ρεκόρ.

Μετά τη συνάντησή του με τον Ζι Τζινπίνγκ στη σύνοδο της G20 στην Ιαπωνία, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τους υφιστάμενους δασμούς αλλά δεν θα επιβάλουν νέους.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι θα χαλαρώσει το εμπάργκο στη Huawei, επιτρέποντας στις αμερικανικές εταιρείες να πουλούν προϊόντα στον κινεζικό κολοσσό και  πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες εξελίχθηκαν «καλύτερα από ό,τι ανέμενε».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,04% στα 59,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση  1,30% στα 1.395,30 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1325 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει οριακή άνοδο στο 2,015%.

Η υποχώρηση των ανησυχιών από το εμπορικό μέτωπο οδηγεί υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών παραγωγής ημιαγωγών και τεχνολογικού εξοπλισμού, γενικότερα.

Απόρρητο Απόρρητο