Αγορές

X.A: Προσπάθεια αντίδρασης με την Πειραιώς να τραβά τα βλέμματα

  • newsroom


Η προεξόφληση της κανονικότητας και των εμβολιασμών αυτομάτως οδηγεί σε θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τις προοπτικές της χώρας - Πειραιώς: «Ξεκλείδωσε» η μετοχή μετά το limit down στο ξεκίνημα (upd)

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζει η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει απώλειες 1,47% και να είναι στις 897,04 μονάδες, με την αγορά να έχει στραμμένα τα βλέμματα της στην διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Πειραιώς που προήλθαν από την αύξηση της Πειραιώς με τους επενδυτές μέσα στις δύο πρώτες ώρες της διαπραγμάτευσης να απορροφούν περίπου 20 εκατομμύρια από ανεκτέλεστες μετοχές στο Limit down με αποτέλεσμα η μετοχή να έχει ξεκλειδώσει και να διαπραγματεύεται τώρα στην τιμή των 1,5960 ευρώ με απώλειες 27,45% και με την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας να κινείται κοντά στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πλέον το μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς απαρτίζεται από 1,25 δισεκατομμύρια μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ η μία. Υπενθυμίζεται ότι από τη συνδυασμένη προσφορά (Ελλάδα και εξωτερικό) η Τράπεζα Πειραιώς άντλησε 1,38 δισεκατομμύρια ευρώ, με τη διάθεση 1,2 δισεκατομμυρίων μετοχών στην τιμή του 1,15 ευρώ η μία. Παρόλη την σημερινή αναμενόμενη πτώση της μετοχής της Πειραιώς και την νευρικότητα που έχει τώρα η αγορά  οι υπόλοιπες τρεις συστημικές δείχνουν να αντέχουν τη μεταβλητότητα, ενώ ο κλαδικός δείχνει να έχει ισχυρές στηρίξεις στη ζώνη των 600 μονάδων.

Η προεξόφληση της κανονικότητας και των εμβολιασμών αυτομάτως οδηγεί σε θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τις προοπτικές της χώρας, τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών, αλλά και αυτά των ελληνικών εταιρειών. Και παρότι κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι ελλοχεύουν αρκετοί κίνδυνοι, το αισιόδοξο σενάριο για το 2021 ισχυροποιείται, καθώς σωρεύονται σταδιακά όλο και περισσότερες θετικές ενδείξεις, οι οποίες απλώνονται και για το 2022, οπότε αναμένεται μεγάλη επιτάχυνση στην ανάπτυξη.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει πτώση 1,21% και είναι στις 2.189,50 μονάδες, η Aegean με 4,23%, η Εθνική με 3,05%, η Ελλάκτωρ με 1,41% και η Coca Cola με 1,05% σημειώνουν την μεγαλύτερη άνοδο με τον ΟΛΠ, Eurobank, Σαράντη, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΕΧΑΕ, Τιτάνας και Alpha Bank να σημειώνουν ήπια άνοδο. Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες μετά την Πειραιώς ο ΟΠΑΠ με 1,61%, η ΓΕΚ Τέρνα με 1,32% και ο Φουρλής με 1,12% με τον ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίο, Jumbo, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν ήπια πτωτικά.

Διαβάστε ακόμη:

Σταμπουλίδης (ΘΕΜΑ 104,6): «Τέλος» σε click inside και click away στις 14 Μαΐου

Πειραιώς: «Ξεκλείδωσε» η μετοχή μετά το limit down στο ξεκίνημα (upd)

CVC Capital: Η μεγάλη «ψαριά» στις ελληνικές μαρίνες

 

Απόρρητο Απόρρητο