Απογοήτευση προκαλούν στους επενδυτές τα στοιχεία του πληθωρισμού των ΗΠΑ, καθώς οι τιμές αυξήθηκαν κατά 8,3% τον Απρίλιο, δηλαδή με ρυθμό ταχύτερο των εκτιμήσεων των αναλυτών (8,1%), παραμένοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών, «φρενάροντας» τη διάθεση των traders.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, αυτή την ώρα καταγράφει απώλειες 257 μονάδων ή 0,8% και ενώ έχει ήδη αλλάξει αρκετές φορές πρόσημο. Κατά 1,26% υποχωρεί ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες με πτώση 2,58%.

Αξίζει σημειωθεί ότι τα υψηλότερα επιτόκια ισοδυναμούν με «κακά μαντάτα» τόσο για την πορεία των μετοχών όσο και για την πορεία του ΑΕΠ. Γι’ αυτό τον λόγο, ο S&P 500 βρίσκεται ήδη σε επίπεδα κατά 17% χαμηλότερα σε σχέση με την έναρξη του 2022.

Έντονες πιέσεις δέχονται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, βυθίζοντας τον Nasdaq. Η Meta Platforms και το Netflix σημειώνουν πτώση περίπου 4%, ενώ η Microsoft πέφτει 2%.

Στον Dow Jones τις καλύτερες επιδόσεις σημειώνει η Chevron με άνοδο σχεδόν 2% και ακολουθεί η Visa. Η μετοχή της Merck κερδίζει 1,87%. Ο τομέας της ενέργειας σημειώνει άλμα 2%, ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ενισχύονται κατά 1,5%.

Η μετοχή της Coinbase βουτάει 20%, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων. Το bitcoin βούτηξε 8% κάτω από τα 30.000 δολάρια μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό αλλά επέστρεψε γρήγορα σε θετικό έδαφος

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου καταγράφει άλμα 10 μονάδων βάσης, στο 3,02%.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,3% τον Απρίλιο σε μηνιαία βάση, καταγράφοντας τη μικρότερη άνοδο από τον περασμένο Αύγουστο. Τον Μάρτιο είχε πραγματοποιήσει άλμα 1,2%, το μεγαλύτερο από τον Σεπτέμβριο του 2005.

Διαβάστε επίσης:

SOS από 100 παγκόσμιους κολοσσούς: Ζητούν εδώ και τώρα ευρωπαϊκή συμφωνία για το αέριο

Από πρεσβεία του Βιετνάμ, boutique hotel και ξανά σε πλειστηριασμό: Τι συνέβη με το King Lodge στο Ψυχικό (pics)

Ποιος επιχειρηματίας ξόδεψε 8 δισ. για μια θέση στο διαστημόπλοιο του Μπέζος