Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους όλο και περισσότερο στην Ιαπωνία, καθώς η συγκεκριμένη αγορά έχει γίνει ένας «καυτός» προορισμός για τις ροές κεφαλαίων, τη στιγμή που οι τράπεζες της Wall Street ανταποκρίνονται στο «κάλεσμά» της.

Η Citigroup Inc. έχει εντείνει τις προσπάθειές της να προωθήσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της για την Ιαπωνία στους πελάτες της, ενώ η Morgan Stanley έστειλε πρόσφατα μια μεγάλη ομάδα σε χρηματοπιστωτικούς κόμβους της Ασίας. Η Bank of America Corp. έχει ξεκινήσει τακτικό πρόγραμμα αναλύσεων της αγοράς για παγκόσμιους επενδυτές.

Οι προσπάθειές τους λαμβάνουν χώρα καθώς η αναζωογόνηση της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς ενισχύει τη ζήτηση για πληροφορίες σχετικά με τις εταιρείες και την οικονομία της Ιαπωνίας.

Σημειωτέον πως, όπως αναφέρει το Bloomberg, οι ξένοι επενδυτές αγόρασαν την περασμένη εβδομάδα τις περισσότερες ιαπωνικές μετοχές από το 2013.

Το μάρκετινγκ του ιαπωνικού βραχίονα της Citigroup αυξήθηκε πέρυσι κατά περισσότερο από πέντε φορές σε σχέση με το προηγούμενο έτος και η δυναμική αυτή συνεχίζεται το 2024, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνών για την Ιαπωνία της εταιρείας, Κότα Εζάγουα.

Παράλληλα, σε όλο τον κόσμο διοργανώνονται εκδηλώσεις με τίτλο «Japan Day», όπου οι αναλυτές και οι επενδυτές συζητούν τις επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Η κοινοπραξία της Morgan Stanley με την Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. οδήγησε στην αποστολή περισσότερων από 30 ερευνητών με έδρα το Τόκιο, στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη τον περασμένο μήνα για πολυήμερη σύνοδο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου αυτής, οι αναλυτές παρουσίασαν ενδελεχώς εκτιμήσεις όσον αφορά την πιθανή πορεία της ιαπωνικής οικονομίας, δεδομένου του αυξημένου ενδιαφέροντος των πελατών.

Η Bank of America ξεκίνησε μια νέα τριμηνιαία συνεδρίαση μεταξύ αναλυτών και επενδυτών τον Ιανουάριο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Οι αναλυτές του τομέα της Ιαπωνίας καλύπτουν τις επιλεγμένες μετοχικές τους προτάσεις τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, γνωστής και ως Lightning Round, η οποία όπως όλα δείχνουν έχει τύχει καλής υποδοχής από τους επενδυτές.

Η οικονομική ανάκαμψη της Ιαπωνίας επαναφέρει την ελκυστικότητα όσον αφορά τις αγορές ομολόγων και μετοχών της χώρας, μετά από πολλές δεκαετίες «νηνεμίας» κατά τις οποίες η γοητεία της χώρας εξασθένησε λόγω του υπερβολικού αποπληθωρισμού.

Οι θεσμικοί επενδυτές στη χώρα αναμένουν να χρησιμοποιήσουν περισσότερους αναλυτές φέτος, μετά την ετήσια μείωση του αριθμού τους η οποία καταγράφεται από το 2019, σύμφωνα με έκθεση της συμβουλευτικής Coalition Greenwich.

«Καθώς εξελίσσεται το έτος, θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του ενδιαφέροντος χρήσης περισσότερων αναλυτών και αν αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένες επενδύσεις και ενίσχυση των εσόδων για τις επενδυτικές και τις συμβουλευτικές», δήλωσε το στέλεχος της Coalition Greenwich, Ταρούν Χαριχαράν. 

«Υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ενημέρωση των δυτικών επενδυτών ως προς τις ικανότητες των ιαπωνικών εταιρειών και αγορών», δήλωσε ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence, Χιντεγιάσου Μπαν, προσθέτοντας πως «παρ’ όλα αυτά, το τι θα συμβεί μετά την ολοκλήρωση του αρχικού σταδίου ενημέρωσης εξαρτάται από το αν η ιαπωνική αγορά θα μπορέσει να διατηρήσει την ελκυστικότητά της».

Διαβάστε ακόμη

Σε επιφυλακή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης λόγω Ιράν – Ισραήλ

Premia Properties AEEAΠ: Ανεκτέλεστο επενδυτικό πλάνο 100 εκατ. έως το 2025 (pic)

POS: Πέφτουν τα πρώτα πρόστιμα σε ταξί, λαϊκές και επιχειρήσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ