Σε υψηλό εννέα μηνών «απογειώθηκε» η μετοχή της Air France-KLM σήμερα στο Παρίσι, καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε την εκτίμηση του για αυξημένη κερδοφορία πέραν του τρέχοντος στόχου του.

Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους θα ξεπεράσει το 8% μεταξύ 2026 και 2028, ανέφερε ο γαλλο-ολλανδικός όμιλος αεροπορικών εταιρειών την Πέμπτη σε ανακοίνωσή του ενόψει της συνάντησης με τους επενδυτές. Ο στόχος είναι υψηλότερος της προηγούμενης πρόβλεψης για περιθώριο από 7% έως 8%, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Η μετοχή σημείωσε άλμα έως και 7,9%, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 17 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα η επίδοσή της για φέτος να βελτιωθεί κατά 5,8%.

Το 2023 τελειώνει με ισχυρές επιδόσεις για την εταιρεία, καθώς συνεχίζει να επωφελείται αυξημένη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια αλλά και από την προτίμηση των επιβατών για τις πιο ακριβές θέσεις. Οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες είναι σε τροχιά για έσοδα ρεκόρ φέτος και αναμένεται να επεκτείνουν τα κέρδη τους το 2024, όπως είχε αναφέρει η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών.

«Πλέον είμαστε σε θέση για να επιταχύνουμε περαιτέρω και να αξιοποιήσουμε πλήρως το δυναμικό των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου μας για να επιτύχουμε συνεχή και πιο κερδοφόρα ανάπτυξη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air France-KLM Μπεν Σμιθ.

Η εκτίμηση της Air France-KLM κάνει λόγο για καθαρές κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους έως και 3,5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο μεταξύ των ετών 2024 και 2026 και έως και 3,8 δισ. ευρώ ετησίως το 2027 και 2028, καθώς επενδύει στην αναβάθμιση του στόλου και στη συντήρηση των αεροσκαφών. Τα λειτουργικλα μεγέθη θα βελτιωθούν κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ κατά την επόμενη πενταετία σε όλες τις επιχειρήσεις, δήλωσε η Air France-KLM.

Ο στόχος για το περιθώριο κέρδους είναι περίπου ευθυγραμμισμένος με τον στόχο που έχει θέσει η γερμανική Deutsche Lufthansa, η οποία θέλει επίσης να επιτύχει στόχο κερδοφορίας τουλάχιστον 8% το 2024.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: «Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες – Παραμένει αγοραστής, οι νέες αυξημένες τιμές στόχοι

Αντιδρά η ΠΝΟ στην σύσταση Συνδέσμου Ταχυπλόων και Κρουαζιεροπλοίων

Σύνοδος Κορυφής – Μητσοτάκης: Ανάγκη να εξασφαλιστούν περισσότεροι πόροι για το μεταναστευτικό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ