Η Amazon ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αυξήσει το βασικό μισθό για τους εργαζομένους της στον τεχνολογικό και εταιρικό τομέα. Συγκεκριμένα, από 160.000 δολάρια που υπολογίζεται πως ανέρχεται σήμερα, ο μέσος ετήσιος μισθός στον τεχνολογικό κολοσσό, η Amazon θα καταβάλει στο εξής, στους υπαλλήλους της, 350.000 δολάρια το χρόνο.

«Τη χρονιά που πέρασε, εξετάσαμε ενδελεχώς τις διάφορες επιλογές μας και σταθμίσαμε τα οικονομικά της επιχείρησής μας με βάση την ανάγκη να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί. Στόχος μας είναι η προσέλκυση και η διατήρηση κορυφαίων ταλέντων. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυξήσεις μισθών», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Όπως και άλλοι ισχυροί παίκτες και εργοδότες του κλάδου, έτσι και η Amazon, το τελευταίο διάστημα, έχει δυσκολευτεί αρκετά, να προσλάβει και κυρίως, να διατηρήσει εργαζομένους. 

Μέχρι πρότινος, στρατηγική της Amazon αποτελούσε η έμφαση σε bonus που θα προέρχονταν από τις μετοχές της εταιρείας θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε να προσελκύσει εργαζομένους ακόμα, κι αν η βασική αμοιβή ήταν χαμηλή.

Παρόλα αυτά ωστόσο, η μετοχή της εταιρείας κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα εντός του 2021, κερδίζοντας μόλις 2,4% ενώ ο S&P 500 εκτινάχθηκε στο +27%. Η στρατηγική της Amazon άρχισε τότε, να χάνει την αποτελεσματικότητά της. Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες, ο ρυθμός τζίρου της Amazon έχει φτάσει σε επίπεδα κρίσης ενώ παράλληλα, ένας αριθμός – ρεκόρ και συγκεκριμένα, 50 αντιπρόεδροι αποχώρησαν πέρυσι από τον τεχνολογικό κολοσσό.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου απασχολούσε 1,6 εκατομμύρια παγκοσμίως έως τις 31 Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων σε αποθήκες που αμείβονται με ωρομίσθιο και του προσωπικού γραφείου που κερδίζει ετήσιους μισθούς. Η Amazon πληρώνει τους εργαζόμενους στις αποθήκες τουλάχιστον 15 δολάρια την ώρα. Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ανακοινώσει ότι θα αυξήσει το εν λόγω ποσό στα 18 δολάρια, την ώρα.

Σημειώνεται δε, πως οι μετοχές της εταιρεία σημείωσαν άνοδο σχεδόν 14% την Παρασκευή και διαμορφώθηκαν έτσι, στα 3.174,47 δολάρια τη Δευτέρα.

Διαβάστε ακόμη

«Καρούζος Gate»: Βγαίνει στο σφυρί εμπορικό κέντρο στον Γέρακα (pics)

Ρωσικός «βομβαρδισμός» στις αγορές

Η νέα εικόνα της Ευρώπης και τα οφέλη μέσα στον πόλεμο, οι χάρες της Αριάδνης, το… μοντέλο υποδιοικητής και η ορθόδοξη τράπεζα