Σταθερή αναμένεται να κρατήσει την παραγωγή iPhone για το 2022 η Apple, διατηρώντας συντηρητική στάση απέναντι σε μία όλο και πιο απαιτητική βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ζητά από τους προμηθευτές να κατασκευάσουν περίπου 220 εκατομμύρια iPhone, περίπου τα ίδια με πέρυσι, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του πρακτορείου Bloomberg. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς, η παραγωγή των smartphone του τεχνολογικού κολοσσού πλησιάσει τα 240 εκατ. μονάδες, λόγω ενός αναμενόμενου σημαντικού update για το iPhone το φθινόπωρο. Ωστόσο, η χρονιά για τη βιομηχανία των έξυπνων κινητών ξεκίνησε με δυσκολίες και οι εκτιμήσεις για την παραγωγή είναι μειωμένες σε όλους τους τομείς.

Και αυτό γιατί ο πληθωρισμός ρεκόρ που μαστίζει τις οικονομίες σε όλον τον κόσμο, ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα πρπβλήματαστην εφοδιαστική αλυσίδα απειλούν να επιβαρύνουν τις πωλήσεις το 2022.

Η Strategy Analytics προβλέπει ότι οι συνολικές αποστολές smartphone θα συρρικνωθούν έως και 2% το 2022 και η TrendForce έχει υποβαθμίσει δύο φορές την ετήσια πρόβλεψη για την παραγωγή τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αναλυτές της IDC και της Bloomberg Intelligence προέβλεψαν και οι δύο περίπου 240 εκατομμύρια iPhone για φέτος.

Η Apple δεν αποκαλύπτει τους στόχους της για την παραγωγή της και το 2019 σταμάτησε να γνωστοποιεί στοιχεία για τις πωλήσεις iPhone.

Ωστόσο, έχει ήδη προειδοποιήσει ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα επηρεάσουν τις πωλήσεις κατά 4 έως 8 δισ. δολάρια το τρέχον τρίμηνο, κυρίως επειδή τα lockdown δημιουργούν εμπόδια στις γραμμές παραγωγής στην Κίνα. Άλλωστε, ολόκληρη η βιομηχανία της τεχνολογίας προετοιμάζεται για επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών, καθώς οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων και των πρώτων υλών αυξάνουν το κόστος των καθημερινών βασικών ειδών.

Πού ποντάρει η Apple

Η Apple ποντάρει στην ισχυρή ζήτηση για τις συσκευές της λόγω της συγκριτικά πλουσιότερης πελατειακής της βάσης και του ισχυρού οικοσυστήματος λογισμικού και υπηρεσιών της που τροφοδοτεί τις πωλήσεις . Επίσης, έχει μειωθεί ο ανταγωνισμός της τώρα που ο σκληρός της αντίπαλος Huawei είναι αποκλεισμένος από τις αγορές, καθώς σημείωσε πτώση των εσόδων για έξι συνεχόμενα τρίμηνα.

Η εταιρεία μόλις κυκλοφόρησε επίσης μια ενημερωμένη έκδοση του iPhone SE της χαμηλότερης κατηγορίας που περιλαμβάνει 5G.

Αν και τα lockdown στην Κίνα πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά την Apple αυτό το τρίμηνο, η εταιρεία θεωρεί ότι μπορεί να διαχειριστεί τις δυσκολίες, ανέφερε πηγή του Bloomberg.

Διαβάστε ακόμα:

Λογαριασμοί ρεύματος: Η «πλατφόρμα» που επιστρέφει 280 εκατ. ευρώ στα νοικοκυριά (πίνακες)

Τοντ Μπέλι: Το νέο αφεντικό της Τσέλσι – Πώς έκλεισε το mega-deal, πόσα θα επενδύσει (pics)

Δημήτρης Μαλάμος (Πλαστικά Θράκης): Οι μάσκες και η επόμενη μέρα για τον Όμιλο