Τα 30.000 δολάρια ξεπέρασε για πρώτη φορά το Bitcoin, έχοντας καταγράψει ράλι ανόδου τις τελευταίες εβδομάδες.

Το κρυπτονόμισμα με άνοδο σχεδόν 6% έφτασε σήμερα, Σάββατο, τα 31.000 δολάρια, πριν υποχωρήσει στα 30.800 δολάρια περίπου. Τον Δεκέμβριο, το Bitcoin έφτασε για πρώτη φορά τα 20.000 δολάρια καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 50%.

Το νέα κέρδη υπογραμμίζουν το εντυπωσιακό ράλι του κρυπτονομίσματος το 2020, μετά την που υπέστη τον Μάρτιο όταν εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού σημείωσε απώλειες κατά 25%.

Το Bitcoin «προτιμάται όλο και περισσότερο στα παγκόσμια χαρτοφυλάκια επενδύσεων και οι κάτοχοι του δεν είναι πλέον μόνο οι σπασίκλες της τεχνολογίας (tech geeks) και οι κερδοσκόποι», έγραψε ο αναλυτής στρατηγικής του Bloomberg Intelligence, Μάικ Μακκλον σε έκθεσή του τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του το νόμισμα θα μπορούσε να λειτουργήσει για τη διαφύλαξη πλούτου εν μέσω της αχαλίνωτης εκτύπωσης χρημάτων από τις κεντρικές τράπεζες, ακόμη και στις τρέχουσες συνθήκες που ο  πληθωρισμός παραμένει σε μεγάλο βαθμό καθηλωμένος.

Τον Δεκέμβριο ο  Σκοτ Μινρεντ, επικεφαλής της Guggenheim Investments είχε δηλώσει στο Bloomberg ότι το Bitcoin θα φτάσει σταδιακά στα 400.000 δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: 

Bitcoin: Οι προβλέψεις για το 2021 – Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι κίνδυνοι

Μηδενίζεται το ενοίκιο για τις επιχειρήσεις που θα παραμένουν κλειστές έως τις 11/1

2021: Τι θα φέρει η νέα χρονιά