Η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης China Vanke -η οποία υποστηρίζεται από το κράτος- έχει γίνει το τελευταίο σημείο ανάφλεξης στην κρίση ακινήτων της χώρας και ετοιμάζει ένα πακέτο περιουσιακών στοιχείων συνολικού ύψους περίπου 130 δισεκατομμυρίων γιουάν (18 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για να το χρησιμοποιήσει ως εγγύηση καθώς αναζητά νέα τραπεζικά δάνεια, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Ένα στέλεχος της εταιρείας ενημέρωσε αναλυτές για το σχέδιο σε μια εκδήλωση για επενδυτές την Κυριακή, δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν, καθώς το θέμα είναι ιδιωτικό. Ξεχωριστά, ορισμένες από τις περιφερειακές μονάδες της Vanke συγκροτούν ομάδες για πιθανές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Η εταιρεία ανέφερε στην εκδήλωση για τους επενδυτές σε ένα χρηματιστηριακό αρχείο, αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το πακέτο περιουσιακών στοιχείων ή τις πιθανές πωλήσεις. Η Vanke δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Vanke προσπαθεί να καθησυχάσει τις ανησυχίες σχετικά με την ικανότητά της να αποτρέψει την αθέτηση πληρωμών, αφού ένα ξεπούλημα της αγοράς την περασμένη εβδομάδα αύξησε την ανησυχία. Σύμφωνα με την κατάθεσή της την Κυριακή, ο πρόεδρος Yu Liang και ο πρόεδρος Zhu Jiusheng είπαν στη συνάντηση με χρηματιστές, συμπεριλαμβανομένων των Citigroup Inc., UBS Group AG, Morgan Stanley και China International Capital Corp. ότι κάνει σχέδια για την επίλυση της πίεσης ρευστότητας και των βραχυπρόθεσμων λειτουργικών δυσκολιών.

Οι μετοχές της σκαρφάλωσαν έως και 2,8% στη Shenzhen τη Δευτέρα, ενώ τα ομόλογα σε δολάρια που λήγουν τον Ιούνιο κερδίζουν 0,5 σεντς στα 91,9 σεντς, ακόμη και όταν άλλα που λήγουν το 2027 κυμαίνονται γύρω στα 38,6 σεντς, κοντά σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Τον Μάρτιο, το Bloomberg ανέφερε ότι η Vanke βρισκόταν σε συνομιλίες με τράπεζες για ένα σχέδιο ανταλλαγής ομολόγων αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων γουάν σε κεφάλαιο σε εξασφαλισμένο χρέος. Η ανταλλαγή θα βοηθούσε τη Vanke να αποφύγει μια δημόσια χρεοκοπία, ενώ θα έδινε στις τράπεζες εξασφαλίσεις για την προστασία από τυχόν ζημίες.

Διαβάστε ακόμη 

Ψύχραιμη η πρώτη αντίδραση των αγορών μετά τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

Ταχιάος: Περνά σύντομα σε νέα φάση ο διαγωνισμός για τη Γραμμή 2 του Μετρό

PwC Ελλάδας: Πρωτοπορεί εισάγοντας τετραήμερη εργασία για τους auditors του μέλλοντος

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ