Επανέρχεται στην κριτική του κατά του Bitcoin ο Ελον Μασκ μια ημέρα μετά  την αποκάλυψη ότι η Tesla θα σταματήσει να δέχεται bitcoin ως μέσο πληρωμών για τα αυτοκίνητά της. Παράλληλα ο ισχυρός άνδρας της Tesla προσφέρει την υποστήριξή του σε ένα άλλο κρυπτονόμισμα, αναφέροντας ότι, σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει να πιστεύει στα ψηφιακά νομίσματα.

Σε tweet του στην Πέμπτη, ο Μασκ ανέφερε ότι ανησυχεί για τη μαζική χρήση του άνθρακα και άλλων μορφών ενέργειας με αποτύπωμα άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρισμού που χρειάζεται ώστε να εξορυχθούν τα κρυπτονομίσματα.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα post του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ στο Twitter με γράφημα που έδειχνε ότι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας  απογειώθηκε τη φετινή χρονιά.

Η κίνησή του να απαγορεύσει την πληρωμή των οχημάτων Tesla με Bitcoin, οδήγησε στα τάρταρα την αγορά κρυπτονομισμάτων από την οποία εξαφανίστηκαν $365,85 δισ.  μέσα σε 24 ώρες.

Με νέο του tweet υπονόησε ότι υποστηρίζει ένα άλλο κρυπτονόμισμα και ότι συνεργάζεται με ειδικούς του dogecoin ώστε «να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος συναλλαγών… Πιθανώς να είναι υποσχόμενο».

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η τιμή του dogecoinνα ενισχύεται κατά 24,57% αυτή τη στιγμή, στα 0,5561 δολ., όπως φαίνεται στην πλατφόρμα Coindesk.

Διαβάστε ακόμη:

Παπαθανάσης: Έρχεται πρόγραμμα 425 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του τουρισμού

Mπάιντεν: Ο εφοδιασμός με καύσιμα θα επιστρέψει σε ομαλό επίπεδο από το Σαββατοκύριακο

Οι γίγαντες του streaming κονταροχτυπιούνται για την διεθνή αγορά-Οι ΗΠΑ σε δεύτερη θέση