Ένας στους οκτώ ενήλικες των ΗΠΑ έχει δοκιμάσει φάρμακα αδυνατίσματος όπως το Ozempic, γεγονός που υπογραμμίζει τη ταχύτητα με την οποία αυτά, έχουν γίνει δημοφιλή.

Από αυτούς που έχουν δοκιμάσει τα φάρμακα, περίπου οι μισοί εξακολουθούν να τα παίρνουν επί του παρόντος, σύμφωνα με μελέτη από τον ερευνητικό οργανισμό υγείας KFF. Εάν τα αποτελέσματα, υπολογιστούν αναλογικά στο σύνολο του ενήλικου πληθυσμό των ΗΠΑ, αυτό θα σήμαινε ότι περίπου 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν δοκιμάσει τα φάρμακα, μεταδίδει το Bloomberg

Ωστόσο, το κόστος παραμένει εμπόδιο: Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες που δοκίμασαν τα φάρμακα είπαν ότι είναι δύσκολο να συνεχίσουν να τα παίρνουν, ακόμη και με την βοήθεια της ασφαλιστικής κάλυψης.

Τα φάρμακα που είναι γνωστά ως GLP-1 αναπτύχθηκαν αρχικά για τη θεραπεία του διαβήτη, αλλά βοήθησαν επίσης τους ανθρώπους που τα έπαιρναν, να χάσουν βάρος. Πιο πρόσφατα, ορισμένα έχουν εγκριθεί ρητά για τη θεραπεία της παχυσαρκίας. Οι φαρμακευτικές επισπεύδουν την έρευνα για το κατά πόσο θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν άλλες παθήσεις, όπως το Αλτσχάιμερ. Η αγορά για τα εν λόγω φάρμακα αναμένεται να φτάσει τουλάχιστον τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence.

Περίπου τέσσερα στα 10 άτομα που έπαιρναν φάρμακα ανέφεραν ότι τα έπαιρναν κυρίως για να χάσουν βάρος.

Η έρευνα διεξήχθη στα τέλη Απριλίου με δείγμα σχεδόν 1.500 ενηλίκων.

Διαβάστε ακόμη

«Έξυπνοι Μετρητές»: Ο ΔΕΔΔΗΕ… προθερμαίνεται για την εγκατάστασή τους

Γιώργος Κιμούλης: Η πτώχευση και το σφυρί για διαμέρισμα στη Βούλα

Υπέρβαση των κρατικών εσόδων κατά 500 εκατ. ευρώ λόγω myDATA και POS

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ