Περισσότερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί επενδύει η RWE AG για την κατασκευή έργων ανανεώσιμης ενέργειας με στόχο να κάνει την Ευρώπη πιο ανεξάρτητη, καθώς επιδεινώνεται η ενεργειακή κρίση.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας της Γερμανίας σχεδιάζει να δαπανήσει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ, σε πράσινες τεχνολογίες στην τρέχουσα χρήση συμπεριλαμβανομένων των αιολικών και ηλιακών πάρκων, των μπαταριών και του υδρογόνου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της χθες Τετάρτη. Ολα αυτά συνιστούν μια αύξηση περίπου 30% σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη ενεργειακή κρίση εδώ και δεκαετίες και προσπαθεί να ενισχύσει τις προμήθειες ενόψει του χειμώνα. Κυβερνήσεις και πολιτικοί στις Βρυξέλλες εστιάζουν τους τελευταίους μήνες σε σχέδια για την εξασφάλιση προμηθειών ενόψει του χειμώνα, καθώς οι ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία έχουν μειωθεί.

«Όλα αυτά χρειάζονται επειγόντως για να γίνει ο ενεργειακός εφοδιασμός πιο ανεξάρτητος και κλιματικά ουδέτερος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Μάρκους Κρέμπερ.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 63% στα 2,9 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με την RWE.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία αύξησε επίσης τις προβλέψεις για το έτος κατά 30% και αναμένει κέρδη από 5 δισεκατομμύρια ευρώ έως 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς επωφελήθηκε από τις τιμές ρεκόρ της ενέργειας και αύξησε τα κέρδη από το trading.

Πιθανή η επαναλειτουργία κλειστού σταθμού άνθρακα

Στο μεταξύ, η RWE AG θα καθυστερήσει τη διάλυση ενός από τους κλειστούς σταθμούς άνθρακα στη Γερμανία σε περίπτωση που χρειαστεί να παρέμβει για να κρατήσει τα φώτα αναμμένα αυτόν τον χειμώνα.

Η εταιρεία θα διατηρήσει ανοιχτή την επιλογή να επαναφέρει το ηλικίας 50 ετών εργοστάσιο Neurath A, το οποίο έκλεισε την 1η Απριλίου σύμφωνα με το σχέδιο της χώρας για σταδιακή κατάργηση του άνθρακα, ανέφερε η RWE την Πέμπτη στην έκθεση κερδών της.

«Η μονάδα δεν θα αποσυναρμολογηθεί προς το παρόν υπό το φως της τρέχουσας συζήτησης για τη μείωση της χρήσης φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε η εταιρεία. «Ως εκ τούτου, κρατάμε την πόρτα ανοιχτή για την επανεκκίνηση της μονάδας».

Διαβάστε ακόμη:

«Μύλος» η διαχείριση αποβλήτων στην Αττική – Από τις έξι μονάδες έχουν χωροθετηθεί οι τρεις

Coca Cola HBC: Ισχυρές επιδόσεις το α’ εξάμηνο – Αύξηση 34,5% στα κέρδη

Είναι επίσημο: Τέλος στα φθηνά εισιτήρια των €10 από την Ryanair