Τόσο η Deutsche Bank όσο και η Morgan Stanley μείωσαν τις προβλέψεις τους για το κόστος δανεισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προβλέποντας πλέον μόνο τρεις κινήσεις φέτος.

«Επικαιροποιούμε τη βασική μας εκτίμηση για την ΕΚΤ σε έναν πιο σταδιακό -και αβέβαιο- κύκλο χαλάρωσης», αναφέρουν σε σημείωμά τους οι οικονομολόγοι της Deutsche με επικεφαλής τον Mark Wall. Προηγουμένως προέβλεπαν πέντε μειώσεις κατά ένα τέταρτο της μονάδας το 2024. «Διατηρούμε το ίδιο βασικό τελικό επιτόκιο, αλλά τρία τρίμηνα αργότερα από ό,τι στην προηγούμενη άποψή μας», μεταδίδει το Bloomberg.

Οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley άλλαξαν τις προβλέψεις τους ώστε να αντανακλούν τις προβλέψεις των Αμερικανών συναδέλφων τους για λιγότερες κινήσεις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Προηγουμένως ανέμεναν τέσσερις μειώσεις για την ευρωζώνη φέτος.

«Ενώ μπορεί να υπάρξει ένα ορισμένο επίπεδο αποσύνδεσης μεταξύ της Fed και της ΕΚΤ, πιστεύουμε ότι θα είναι περιορισμένο», έγραψαν ο επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη Γενς Άισενσμιντ και οι συνάδελφοί του. «Πιστεύουμε ότι θα δούμε ένα σχετικά παρόμοιο προφίλ μεταξύ της Fed και της ΕΚΤ, ιδίως κατά το πρώτο μέρος των αντίστοιχων κύκλων μείωσης».

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Ανάπτυξη και μερίσματα ενόψει στις ελληνικές τράπεζες – Μέση άνοδος 30% στις τιμές-στόχους

Microsoft: Επενδύει $1,5 δισ. στην G42 των ΗΑΕ και εντάσσεται στο Δ.Σ.

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης: Διαγωνισμός για τον εξοπλισμό εθελοντικών οργανώσεων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ