Η πλειονότητα των Λονδρέζων, αντί να επιστρέψει στα γραφεία, προτιμά τα μαγαζιά και τα εστιατόρια σύμφωνα με τον COO της εταιρείας ταξί και κούριερ Addison Lee, Πάτρικ Γκάλαγκερ.

Παρά την άρση των περιορισμών την 19η Ιουλίου, η εταιρεία υποστηρίζει πως οι περισσότεροι επιβάτες δεν επιστρέφουν στα οικονομικά κέντρα του City ή του Canary Wharf, με τις κρατήσεις να παραμένουν σε επίπεδα της τάξης του 48% και 32% του Φεβρουαρίου του 2020, αντίστοιχα. Αντιθέτως, οι κρατήσεις για το West End του Λονδίνου έχουν ξεπεράσει το 62% των προ-πανδημίας επιπέδων.

Η Addison Lee πρόσφατα εξαγόρασε την εταιρεία ταξί ComCab, ποντάροντας στην επιστροφή των Λονδρέζων. Παρ’ όλα αυτά, πρόσφατη έρευνα αναφέρει πως μόλις το 17% των εργαζομένων του City θέλουν να επιστρέψουν στα γραφεία, ενώ αρκετοί ανέφεραν πως θέλουν αύξηση για πενθήμερη εργασία από το γραφείο.

Η Lloyds Banking Group υπολογίζει ήδη πως το 80% των εργαζομένων θα ακολουθούν ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας. Οι Standard Chartered Plc και HSBC Holdings όπως και η προαναφερθείσα Lloyds ήδη μειώνουν τους χώρους γραφείων τους στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα μετακινήσεων της Google, η κίνηση στο Λονδίνο παραμένει σε λιγότερο από το ήμισυ των προ-πανδημίας επιπέδων. Επίσης, σύμφωνα με τον δείκτη Pret Index του Bloomberg, οι Λονδρέζοι έχουν επηρεαστεί πολύ από το «pingdemic» την… πανδημία των ειδοποιήσεων στο κινητό που προειδοποιεί τους πολίτες εάν έχουν έρθει σε επαφή με άτομο μολυσμένο με κορωνοϊό, οδηγώντας τους σε καραντίνα και απομόνωση.

Ολα τα στοιχεία αποτελούν ένδειξη πως οι εργαζόμενοι θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι. Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί πελάτες της Addison Lee έχουν αναφέρει πως όταν ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, θα επιστρέψουν και αυτοί στα γραφεία.

Σύμφωνα με τον Γκάλαγκερ, όμως, μπορεί να μην επιστρέψουμε ποτέ σε μια προ-πανδημίας κανονικότητα λόγω της τηλεργασίας. Αυτό διαφαίνεται και στα ωράρια των εργαζομένων του Canary Wharf οι οποίοι προτιμούν να επιστρέψουν στο σπίτι το βράδυ και να συνεχίσουν να εργάζονται από εκεί, παρά να παραμένουν κλεισμένοι στο γραφεία μέχρι τα χαράματα.

Διαβάστε ακόμη: 

Μητσοτάκης για καύσωνα: Έχει γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εξασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση της χώρας (Vid) 

Stress tests: Θετική έκπληξη από την Ελλάδα – Οι εκτιμήσεις των Autonomous Research, Axia & BNP Paribas 

Self test: Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα και στέρηση μισθού (vid)