Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) επανέλαβε τη δέσμευσή της να λύσει το πρόβλημα των απείθαρχων επιβατών στα αεροπλάνα, αφού κατέγραψε περισσότερες από 900 περιπτώσεις ταξιδιωτών που προκάλεσαν αναστάτωση κατά τη διάρκεια της πτήσης μέχρι στιγμής φέτος.

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, υπήρξαν 915 περιπτώσεις απείθαρχων επιβατών από τις αρχές Ιανουαρίου έως τις 9 Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων 106 περιπτώσεων που αφορούσαν μεθυσμένους ταξιδιώτες.

«Οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν για την κακή συμπεριφορά τους», ανέφερε η FAA σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής για τέτοια περιστατικά.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η FAA έχει εντείνει την προσοχή της στους απείθαρχους επιβάτες τα τελευταία χρόνια, καθώς ο αριθμός των περιστατικών αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Το 2021 ήταν το χειρότερο έτος που έχει καταγραφεί με σχεδόν 6.000 περιστατικά, που αντιπροσωπεύουν αύξηση σχεδόν 500% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας. Η αναμενόμενη αύξηση των καλοκαιρινών ταξιδιών φέτος θα μπορούσε να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Τον Ιανουάριο του 2021, ο οργανισμός υιοθέτησε μια αυστηρότερη πολιτική κατά των απείθαρχων επιβατών, λέγοντας ότι θα επιδιώξει τη λήψη νομικών μέτρων κατά οποιουδήποτε επιτίθεται, απειλεί, εκφοβίζει ή παρεμβαίνει στα μέλη του πληρώματος των αερογραμμών – αντί να αντιμετωπίζει τα ζητήματα αυτά με προειδοποιήσεις ή συμβουλές. Η πολιτική αυτή είχε αρχικά προσωρινό χαρακτήρα, προτού η FAA τη μονιμοποιήσει τον Απρίλιο του 2022.

Ο αριθμός των απείθαρχων επιβατών έχει μειωθεί από την κορύφωση του 2021, αν και τα επίπεδα το 2022 και το 2023 εξακολουθούσαν να είναι υψηλότερα από τα προ της πανδημίας. Η FAA μπορεί να προτείνει πρόστιμα ύψους έως και 37.000 δολαρίων ανά παράβαση κατά των επιβατών που προκαλούν προβλήματα. Τα περιστατικά μπορούν επίσης να παραπεμφθούν στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και να οδηγήσουν σε καταδίκες για κακούργημα ή να «προσγειώσουν» τους επιβάτες σε λίστες απαγόρευσης πτήσεων, αναφέρεται.

Διαβάστε ακόμη

Ο ανασχηματισμός «Κέντρο ή κόμμα», ο Στέφανος… νέος αρχηγός της Κεντροαριστεράς (αλλά για δυο ώρες) και ο αποκαμωμένος Νίκος Α.

Temu: Πώς ξεπέρασε το EBay στους σταθερούς πελάτες

Η γυναίκα που «έντυσε» την Εμμα Στόουν στο Poor Things

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ