Οι πωλήσεις της Mercedes-Benz αυξήθηκαν πάνω από 20% κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, αψηφώντας τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις ολοένα και πιο αρνητικές προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων παρέδωσε 517.800 οχήματα παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 21% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, με ώθηση από τη ενισχυμένη ζήτηση στην Κίνα.

Στην Ευρώπη, όπου οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ενέργειας επηρεάζουν τις αποφάσεις των δυνητικών αγοραστών, οι παραδόσεις εξακολουθούν να αυξάνονται κατά 18% περίπου, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες τρέχουν για να καλύψουν τις παραγγελίες έπειτα από μήνες σοβαρών ελλείψεων ημιαγωγών που εμποδίζουν την παραγωγή.

«Η παγκόσμια ζήτηση για οχήματα Mercedes-Benz παραμένει ισχυρή, παρόλο που οι αβεβαιότητες στον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης και οι διαρκείς προκλήσεις της πανδημίας στην Ασία συνεχίζουν να επηρεάζουν τους καταναλωτές», ανέφερε η Mercedes σε ανακοίνωση της.

Ενώ τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνουν πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες εξακολουθούν να δείχνουν σταθερή ζήτηση, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις μεγάλες αγορές βρίσκονται στο ναδίρ εν μέσω καλπάζοντος πληθωρισμού.

Οι κεντρικές τράπεζες σε Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ αυξάνουν τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να τιθασεύσουν τις αυξήσεις των τιμών, κινήσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσουν στη μείωση της ζήτησης για αυτοκίνητα.

Η BMW AG νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανέφερε τριμηνιαίες πωλήσεις που ήταν σχεδόν σταθερές σε σχέση με τις περσινές, λίγο κάτω από τις 588.000. Για τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Mercedes είπε ότι οι παραδόσεις υπερδιπλασιάστηκαν φτάνοντας σε 30.000 οχήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Cycladic: Aνοίγει τώρα τα φτερά της στο Αιγαίο – Oι πρώτες πτήσεις σε Κυκλάδες και Κρήτη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πόσο πλουσιότερος θα γίνει φέτος

Πετζετάκις-Shelman: Την ίδια μέρα στο σφυρί δυο «βαριά ονόματα» της ελληνικής βιομηχανίας