Επιστροφή στην αγορά πολυτελών κατοικιών του Λονδίνου κάνουν οι ξένοι επενδυτές.

Οι διεθνείς αγοραστές αγόρασαν το 48% των κατοικιών που πωλήθηκαν στις ακριβότερες συνοικίες της πόλης το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Hamptons. Αυτό είναι ένα άλμα 13 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όταν ίσχυαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και μπροστά από το 45% των κατοικιών που αγοράστηκαν το 2019, το έτος πριν από το χτύπημα της πανδημίας.

Σε όλο το Λονδίνο υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης σε τομείς που εξαρτώνται ιδιαίτερα από διεθνείς τουρίστες και επενδυτές, ακόμη και όταν τα «σύννεφα καταιγίδας» συγκεντρώνονται πάνω από την εγχώρια οικονομία. Η ιδιοκτήτρια του Covent Garden, Capital & Counties Properties Plc, ανέφερε αύξηση των ενοικίων και των αξιών την Τρίτη, καθώς περισσότεροι ταξιδιώτες επισκέπτονταν την πόλη και ψωνίζουν στα πολυτελή καταστήματά της.

«Ένας αγοραστής που αγοράζει ένα σπίτι 1 εκατομμυρίου λιρών (1,2 εκατομμυρίων δολαρίων) με δολάρια είναι πιθανό να έχει εξοικονομήσει 66.000 λίρες σε σύγκριση με πέρυσι, καθαρά λόγω των συναλλαγματικών αλλαγών», δήλωσε η Aneisha Beveridge, επικεφαλής της έρευνας στο Hamptons.

Ωστόσο, ενώ οι διεθνείς αγοραστές επιστρέφουν στις αγορές για τα ακριβότερα σπίτια του Λονδίνου, τα ακίνητα σε εξωτερικές περιοχές έχουν δει λιγότερη δραστηριότητα από ξένους επενδυτές, σύμφωνα με το Hamptons. Οι εγχώριοι αγοραστές αντιπροσώπευαν το 79% των συμφωνιών στο κεντρικό Λονδίνο το εξάμηνο έως τον Ιούνιο, από 77% το 2021 και 73% το έτος πριν από το χτύπημα της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη:

Στη… σέντρα η ΠΑΕ Ξάνθη – Αντιμέτωπη με πλειστηριασμούς και νέες περιπέτειες (pics)

Το αντίο στον Σταύρο, οι «γαμπροί» της ΔΕΗ, οι Γούρνες που έπεσαν… στη γούρνα και η τζάμπα καίει (στην Περιφέρεια) η λάμπα! 

Aqua Carpatica – Pepsico: Το παρασκήνιο του deal και τα σχέδια του Γιάννη Βάλβη (pics)