Η International Business Machines συμφώνησε να αγοράσει τις πλατφόρμες δεδομένων StreamSets και WebMethods από την Software AG έναντι 2,13 δισ. ευρώ (2,3 δισ. δολάρια) σε μετρητά, ενισχύoντας την παρουσία της στους τομείς τεχνητής νοημοσύνης και cloud.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2024, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών, ανέφερε η IBM με έδρα το Άρμονκ της Νέας Υόρκης σε σημερινή της ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η επένδυση έρχεται την ώρα που αυξάνεται η ζήτηση για υπηρεσίες cloud προσαρμοσμένες σε εφαρμογές AI, ανέφερε η IBM. Το StreamSets επιτρέπει στις εταιρείες να δέχονται τεράστιες ποσότητες δεδομένων για την εκπαίδευση συστημάτων AI, ενώ το WebMethods βοηθά τις εταιρείες να διαχειρίζονται καλύτερα τις διεπαφές σχεδιασμού εφαρμογών – πύλες λογισμικού που επιτρέπουν σε διαφορετικά συστήματα να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Η γερμανική εταιρεία λογισμικού Software AG ανήκει κατά πλειοψηφία στην ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων Silver Lake Management, η οποία υπέβαλε τη Δευτέρα προσφορά για τη μεταβίβαση της επιχείρησης στα 32 ευρώ ανά μετοχή. Οι μέτοχοι έχουν προθεσμία τεσσάρων εβδομάδων για να διαθέσουν τις μετοχές τους.

Στο πελατολόγιο της Software AG περιλαμβάνονται οι Shell, BT, LG, Hyundai και GSK, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Διαβάστε ακόμη

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ φουσκωμένες δαπάνες και κρυφά έσοδα

Covid: Αυξάνονται οι ασθενείς στα νοσοκομεία – Πόσοι νοσηλεύονται ανά περιοχή

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για χειμερινές διακοπές

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ