Η Prada διευρύνει την παρουσία της στη Νέα Υόρκη με την επένδυση για την απόκτηση δύο και όχι ενός όπως είχε ανακονωθεί κτηρίων στην περίφημη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg (από πηγές κοντά στην οικογένεια) η Prada αγόρασε και το κτήριο στον αριθμό 720 της 5ης Λεωφόρου έναντι 410 εκατ. δολαρίων. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο ιταλικός οίκος ειδών πολυτελείας είχε γνωστοποιήσει μέσω ενημερωτικού σημειώματος  την αγορά του κτηρίου στον αριθμό 724 της 5ης Λεωφόρου έναντι 425 εκατ. δολαρίων, χωρίς να αναφέρει τίποτα για το δεύτερο κτήριο.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το συνολικό τίμημα των 835 εκατ. δολαρίων που θα καταβάλει ο οίκος για την αγορά, καθιστούν την επένδυση ως μία από τις μεγαλύτερες στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης για φέτος.

Η αγορά ακινήτων έχει πληγεί ιδιαίτερα φέτος καθώς οι αξίες μειώθηκαν ενώ το κόστος δανεισμού εκτινάχθηκε στα ύψη. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai Motor Group, έχουν επενδύσει στην αγορά ακινήτων της Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, η ζήτηση για είδη πολυτελείας στις ΗΠΑ έχει υποχωρήσει από τα υψηλά που είχε σημειώσει μετά την πανδημία ενώ οι λιανικές πωλήσεις παραμένουν ισχυρές. Στο ενημερωτικό σημείωμα που είχε καταθέσει η Prada χαρακτήρισε το κτίριο που στεγάζει το κατάστημά της στην Πέμπτη Λεωφόρο ως επένδυση υψηλής στρατηγικής αξίας και ανέφερε ότι μετά την αγορά του θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το χώρο για το κατάστημά της, τα γραφεία και την αποθήκη της.

Ο Will Silverman, ο διευθύνων σύμβουλος της Eastdil Secured που μεσολάβησε για την επένδυση, αρνήθηκε να σχολιάσει την αγορά του δεύτερου κτηρίου στον αριθμό 720.

«Ο παγκόσμιος ανταγωνισμός για τις πιο περιζήτητες αγορές έφτασε και στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο Silverman και πρόσθεσε πως οι μάρκες πολυτελείας είναι πολύ περισσότερες από τα διαθέσιμα ακίνητα στην Πέμπτη Λεωφόρο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Ένα πρόσωπο-έκπληξη στην Κεντρική Τράπεζα και η (αθόρυβη) στροφή Ερντογάν στην «οικονομική ορθοδοξία»

Πλειστηριασμοί: Ποια «βαριά ονόματα» έχασαν τις βίλες τους τη χρονιά που φεύγει (pics)

Βόμβα €600 εκατ. από τα ελλείμματα στις ΑΠΕ και τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ