Ρεκόρ στον τουρισμό κατέγραψε η Ιαπωνία τον Μάρτιο, καθώς η πρώιμη έναρξη της περιόδου ανθοφορίας των κερασιών και η εξασθένιση του γεν προσέλκυσαν τους παραθεριστές.

Οι επισκέπτες ανήλθαν συνολικά σε 3,1 εκατομμύρια τον Μάρτιο, αυξημένοι σχεδόν κατά 70% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και με επικεφαλής τη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν και την Κίνα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ιαπωνίας. Ο αριθμός των τουριστών από 17 αγορές έφθασε σε ρεκόρ για τον Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Βιετνάμ και της Ινδίας.

Η Ιαπωνία υπήρξε δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για πολλούς Ασιάτες τουρίστες που επιθυμούν να αποτινάξουν τα χρόνια των ελέγχων της εποχής της πανδημίας. Η περίοδος ανθοφορίας των κερασιών κατά την οποία ιστορικά τα δέντρα ανθίζουν γύρω στα τέλη Μαρτίου, είναι δημοφιλής περίοδος επίσκεψης για πολλούς ανθρώπους και φέτος συνέπεσε με τις διακοπές του Πάσχα.

Η παρατεταμένη πτώση του γεν, το οποίο διαπραγματεύεται τώρα κοντά σε χαμηλό 34 ετών έναντι του δολαρίου, βοήθησε επίσης στην προσέλκυση επισκεπτών, ενώ ταυτόχρονα έπληξε τη ζήτηση για ταξίδια στο εξωτερικό για τους Ιάπωνες.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης τον άνισο ρυθμό ανάκαμψης του εξερχόμενου κινεζικού τουρισμού. Ενώ αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη ομάδα επισκεπτών στην Ιαπωνία, με σχεδόν εξαπλάσια αύξηση τον Μάρτιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ο αριθμός των αφίξεων από την Κίνα εξακολουθεί να παραμένει κάτω από τα προ covid επίπεδα.

Οι ξένοι επισκέπτες στην Ιαπωνία ξόδεψαν 1,75 τρισεκατομμύρια γιεν (11,3 δισεκατομμύρια δολάρια) την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σημειώνοντας αύξηση 52% από το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιαπωνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Διαβάστε ακόμη

AAΔΕ: Πώς θα αναβιώσουν οι χαμένες ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία – Η πλατφόρμα για τις εκπρόθεσμες δόσεις

Mytilineos: Συνεργασία με Powerledger για έξυπνη προμήθεια και παρακολούθηση της ενέργειας

Kilada Hills: Κρούσεις για πώληση του «στρατηγικού» project των 420 εκατ. στο Πόρτο Χέλι (pic + χάρτης)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ