Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ζητά την επανεξέταση της έκθεσης του χρηματοπιστωτικού τομέα των ΗΠΑ στην Credit Suisse Group AG.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος μετά την κατάρρευση της μετοχής της ελβετικής τράπεζας, οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών συνεργάζονται στενά με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Η άρνηση του βασικού μετόχου της Credit Suisse να αυξήσει τη συμμετοχή του και να στηρίξει την προσπάθεια κεφαλαιακής ενίσχυσης προκάλεσε τη βύθιση της μετοχής της τράπεζας και επιπλέον τριγμούς στις ευρωαγορές μία εβδομάδα μετά την κατάρρευση των περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών.

Μετά και το σημερινό επεισόδιο με την Credit Suisse οι παγκόσμιοι επενδυτές εγείρουν, σύμφωνα με το πρακτορείο, ερωτήματα για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και το ενδιαφέρον των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών είναι έντονο καθώς ανησυχούν για το ενδεχόμενο να επηρεαστούν οι αμερικανικές τράπεζες από την αναταραχή.

Νωρίτερα την Τετάρτη, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι το υπουργείο παρακολουθεί την κατάσταση της Credit Suisse και βρίσκεται σε επαφή με τους παγκόσμιους ομολόγους του.

Η Credit Suisse, η οποία βρίσκεται στη μέση μιας περίπλοκης τριετούς αναδιάρθρωσης, προσπαθεί να περιορίσει τις εκροές καταθέσεων με το κόστος των παραγώγων που συνδέονται με την τράπεζα να εκτοξεύεται σε επίπεδα που θυμίζουν τον χρηματοπιστωτικό πανικό του 2008.

Ο τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη έχει ζητήσει από την ελβετική κεντρική τράπεζα μια δημόσια δήλωση στήριξης.

Διαβάστε ακόμη

Τι προβλέπουν τώρα πέντε γκουρού των αγορών για την τραπεζική κρίση

Πατέλης: Άγνωστο πώς θα εξελιχθεί το παγκόσμιο τραπεζικό σκηνικό, η Ελλάδα δεν είναι όπως πριν (vid)

Απεργία 16 Μαρτίου 2023: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς