Αίτηση για κρατική βοήθεια υπέβαλε η Credit Suisse σύμφωνα με το Bloomberg μετά το κραχ.

Το αίτημα έρχεται λίγες ώρες αφότου ο Πρόεδρος της Credit Suisse Group AG Axel Lehmann έλεγε ότι η κρατική βοήθεια «δεν αποτελεί θέμα» καθώς η ελβετική τράπεζα προσπαθεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη μεταξύ πελατών, επενδυτών και ρυθμιστικών αρχών μετά από μια σειρά σφαλμάτων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, μιλώντας στο Συνέδριο του Χρηματοοικονομικού Τομέα στη Σαουδική Αραβία την Τετάρτη, ο Lehmann έλεγε ότι δεν θα ήταν ακριβές να συγκριθούν τα τρέχοντα προβλήματα της Credit Suisse με την πρόσφατη κατάρρευση της Silicon Valley Bank, ιδιαίτερα επειδή οι τράπεζες ρυθμίζονται διαφορετικά. «Έχουμε ισχυρούς δείκτες κεφαλαίου, έναν ισχυρό ισολογισμό», είπε ο Lehmann. «Πήραμε ήδη το φάρμακο», είπε, αναφερόμενος στο εκτεταμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο.

Η διαδικασία κινδυνεύει τώρα να βαλτώσει σε ένα ευρύτερο selloff του χρηματοπιστωτικού τομέα μετά την κατάρρευση αρκετών περιφερειακών δανειστών των ΗΠΑ, κάτι που ώθησε τις αρχές εκεί να εισαγάγουν ένα νέο backstop αρκετά μεγάλο για να προστατεύσει τις καταθέσεις ολόκληρου του έθνους.

CEO Credit Suisse: Εχουμε πολύ ισχυρή ρευστότητα

Για την ευρωστία της Credit Suisse με όρους ρευστότητας μίλησε σε συνέντευξή του στο CAN την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας Ulrich Koerner, μετά τη βουτιά πάνω από 30% που σημείωσε η τιμή της μετοχής της.

«Το κεφάλαιό μας, η βάση ρευστότητάς μας είναι πολύ πολύ ισχυρή», είπε ο Koerner. «Εκπληρώνουμε και με το παραπάνω όλες τις ρυθμιστικές απαιτήσεις».

Νωρίτερα η Saudi National Bank, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Credit Suisse, δήλωσε ότι λόγω του ρυθμιστικού πλαισίου, δεν θα αγοράσει περισσότερες μετοχές της ελβετικής τράπεζας, πυροδοτώντας την περαιτέρω κρίση.

Επιπλέον, αναφορικά με συσχετίσεις με την υπόθεση κατάρρευσης των αμερικανικών τραπεζών SVB και Signature, ο CEO σχολίασε πως η κατάσταση στις ΗΠΑ δεν είναι με κανέναν τρόπο συγκρίσιμη με τα τεκταινόμενα στην Credit Suisse. «Σε μεταβατικές περιόδους δεν εκπλήσσει η συνέχιση των εκροών», δήλωσε.

Εξάλλου, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, «οι αδυναμίες μας σχετίζονται με τους χρηματοοικονομικούς ελέγχους και δεν έχουν αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματά μας».

Διαβάστε ακόμα 

Η «μάχη» του Καραμανλή, η απόφαση Μητσοτάκη για τα Χανιά, ο Μυστακίδης πήρε την τράπεζα και το «Τ» της Cosmote 

Πώς οι DJs απέκτησαν το δικό τους star-system – Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι με αμοιβές μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ το πάρτι 

Βουλιαγμένη όπως… Σεν Τροπέ – Εκτοξεύτηκαν οι τιμές για ακίνητα