Ισχυρές απώλειες σημείωσαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου να μπαίνουν σε περιδίνηση, εν μέσω της κρίσης που προκαλεί η κατάρρευση της Silicon Valley Bank αλλά και το μούδιασμα στην επενδυτική κοινότητα, μετά τις εξελίξεις στην Credit Suisse.

Σημειώνεται ότι μετά τις ισχυρές πιέσεις και την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, η Credit Suisse απηύθυνε έκκληση στην Ελβετική Eθνική Tράπεζα να προχωρήσει σε δημόσια δήλωση στήριξης του ομίλου.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 3%, ενώ οι περισσότεροι κλάδοι βρέθηκαν στο «κόκκινο». Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 3,83% στις 7.344 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 3,27% στις 14.735 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 3,58% στις 6.885 μονάδες.

Οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου σημείωσαν βουτιά 7%, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, όταν η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο τομέας πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσε πτώση 6,7% ενώ τα αποθέματα εξόρυξης έχασαν 5,6%.

Η Credit Suisse σημείωσε τις χειρότερες επιδόσεις στον πανευρωπαϊκό δείκτη. Η μετοχή της έκλεισε με απώλειες 24%, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να χάνει ακόμα και 30%.

Η βουτιά της Credit Suisse επανέφερε το θρίλερ ενός ευρύτερου τραπεζικού sell-off. Ισχυρές απώλειες κατέγραψε η μετοχή της BNP Paribas με πτώση 10,11%. Απώλειες 12,18% για τη μετοχή της Societe Generale. Η Commerzbank έχασε 8,71% και η Deutsche Bank υποχώρησε 9,25%.

Διαβάστε ακόμα 

Η «μάχη» του Καραμανλή, η απόφαση Μητσοτάκη για τα Χανιά, ο Μυστακίδης πήρε την τράπεζα και το «Τ» της Cosmote 

Πώς οι DJs απέκτησαν το δικό τους star-system – Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι με αμοιβές μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ το πάρτι 

Βουλιαγμένη όπως… Σεν Τροπέ – Εκτοξεύτηκαν οι τιμές για ακίνητα