Οι διεθνείς τιμές του καφέ ρομπούστα διαμορφώθηκαν κάτω από το πρόσφατο υψηλό στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια προσφορά διατηρούν τη μεταβλητότητα σε υψηλά επίπεδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν άνοδο φέτος -φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008- καθώς η παραγωγή στην μεγαλύτερη παραγωγό χώρα, δηλαδή το Βιετνάμ αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα λόγω ξηρασίας. Ενώ η συνεχιζόμενη ξηρασία στην ασιατική χώρα έχει επιδεινώσει τις προοπτικές προσφοράς, η εκτίμηση της συνολικής ζημίας στη σοδειά του 2024-25 παραμένει πρόκληση, σύμφωνα με την Daria Efanova, επικεφαλής έρευνας της Sucden Financial.

«Αν και αναμένουμε ότι οι βραχυπρόθεσμες προβλέψεις χαρακτηρίζονται από έντονη μεταβλητότητα, η μακροπρόθεσμη πρόβλεψή μας παραμένει μετρίως ανοδική», δήλωσε η Efanova σε έκθεσή της. «Ο καιρός είναι ο κυρίαρχος παράγοντας στην ανάλυση των καλλιεργειών μας».

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, τα πιο ενεργά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν νέο υψηλό ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα. Υποχώρησαν έως και 2,7% τη Δευτέρα πριν ανακάμψουν ξανά.

Με τις ανησυχίες για την περιορισμένη προσφορά να παραμένουν, οι διαχειριστές κεφαλαίων αύξησαν τα καθαρά ανοδικά τους στοιχήματα για την ποικιλία robusta σε υψηλό πέντε εβδομάδων από τις 4 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του χρηματιστηρίου.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Το πολιτικό ρίσκο επιστρέφει στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου μετά την άνοδο της ακροδεξιάς (πίνακες)

Δασμοί στην Κίνα: Πότε έρχονται οι ανακοινώσεις από την Κομισιόν για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Χαλκίδα: Κλειστά τα σχολεία για τρεις ημέρες λόγω καύσωνα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ