Ισχυρές κρατήσεις και για το δεύτερο τρίμηνο ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet, σηματοδοτώντας τη δυναμική επιστροφή του κλάδου στα προ πανδημίας επίπεδα πάρα τις ανησυχίες των καταναλωτών για την επίμονη ακρίβεια.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει να ξεπεράσει τις προσδοκίες της αγοράς για ολόκληρο το έτος, που «βλέπουν» κέρδη προ φόρων ύψους 126 εκατομμυρίων λιρών.

Οι απώλειες του πρώτου εξαμήνου θα είναι επίσης σημαντικά μικρότερες από αυτές του προηγούμενου χρόνου, ανακοίνωσε η EasyJet. η μετοχή σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2022.

Από το δεύτερο τρίμηνο και μετά, βλέπουμε συνεχιζόμενη ισχυρή δυναμική των κρατήσεων καθώς οι πελάτες δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες για τις διακοπές τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Γιόχαν Λούντγκρεν.

Το πρώτο τρίμηνο, η αεροπορική εταιρεία προσέφερε 20,2 εκατομμύρια θέσεις και προβλέπει ότι ο αριθμός θα φτάσει τα 38 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο και θα αυξηθεί στα 56 εκατομμύρια το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους, που διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η εταιρεία ανέφερε ζημίες προ φόρων ύψους 133 εκατομμυρίων λιρών το πρώτο τρίμηνο, από έλλειμμα 213 εκατομμυρίων λιρών πέρυσι.

Η μετοχή της EasyJet ενισχύθυκε έως και 9,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οδηγώντας τα κέρδη στον κλάδο. Η Ryanair Holdings Plc σημείωσε άνοδο 3,2% στο Δουβλίνο, ενώ η Wizz Air Holdings Plc κέρδισε 7,1%.

Οι εταιρείες χαμηλού κόστους ανακοίνωσαν ότι εξακολουθούν να βλέπουν ισχυρή ζήτηση, παρά τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό και το αυξανόμενο κόστος ζωής που πιέζουν τους δυνητικούς επιβάτες σε όλη την Ευρώπη. Την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης της αγοράς Ryanair ανακοίνωσε ότι η ισχυρή ζήτηση σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο οδήγησε σε ιστορικό ρεκόρ της πωλήσεις της.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τιμή στόχο τα €17 δίνει η Piraeus Securities

Amazon: Απεργούν οι εργαζόμενοί της για πρώτη φορά στην ιστορία – Ποια τα αιτήματά τους

Ανάπτυξη 13% για τα online φαρμακεία το 2022