Να προστατεύσει τον όγκο πωλήσεων σοκολάτας συνεχίζοντας να προσφέρει τα προϊόντα της σε προσιτές τιμές επιδιώκει η Mondelez International Inc., η κατασκευάστρια εταιρεία του Toblerone και των μπισκότων Oreo, καθώς αναμένει μια ενδεχόμενη πτώση των υψηλών τιμών του κακάο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

“Το πιο πιθανό σενάριό μου για το επόμενο έτος είναι ότι το κόστος θα μειωθεί”, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Luca Zaramella κατά τη διάρκεια ψηφιακής διάσκεψης που διοργάνωσε η Evercore ISI.

Η δήλωση αυτή έρχεται καθώς οι επενδυτές φοβούνται ολοένα και περισσότερο ότι η εκτίναξη των τιμών των βασικών εμπορευμάτων θα μπορούσε να καταστρέψει τη ζήτηση. Οι τιμές του κακάο έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος, καθώς οι κακές συγκομιδές στις κορυφαίες παραγωγούς Ακτή Ελεφαντοστού και Γκάνα δημιούργησαν μια τεράστια παγκόσμια έλλειψη.

Ο Zaramella δήλωσε ότι μέρος της στρατηγικής της εταιρείας με έδρα το Σικάγο θα είναι η αξιολόγηση του πού θα προσγειωθούν οι τιμές του κακάο προκειμένου να αγοράσει σε χαμηλότερα επίπεδα. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να υπάρξει ένα προσωρινό χάσμα μεταξύ του αυξημένου κόστους του κακάο και των προσιτών τιμών σοκολάτας για τους καταναλωτές, πρόσθεσε.

“Ο σκοπός για εμάς είναι – ιδιαίτερα σε ένα πλαίσιο όπου πιστεύουμε ότι το κόστος της σοκολάτας θα μειωθεί – να περάσουμε μέσα από μια πιθανή προσωρινή διαταραχή και να προστατεύσουμε τον όγκο και το μερίδιο όσο το δυνατόν περισσότερο”, είπε.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Πώς εξηγείται η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας – Οι κλάδοι που ξεχωρίζουν (γραφήματα)

Ταμείο Ανάκαμψης: «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για την τέταρτη δόση

Viva Wallet: Μία δικαστική απόφαση, διαφορετικές ερμηνείες – Οι επόμενες κινήσεις Καρώνη και JP Morgan

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ