Η BP και η ισπανική εταιρεία καθαρής ενέργειας Iberdrola ανακοίνωσαν τη δημιουργία κοινής επιχείρησης η οποία πρόκειται να επενδύσει 1 δισ. ευρώ σε νέους υπερταχείς σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η νέα εταιρεία στοχεύει στην εγκατάσταση 5.000 σημείων φόρτισης στην Ισπανία και την Πορτογαλία έως το 2025 και 11.700 έως το τέλος της δεκαετίας. Οι σταθμοί θα τροφοδοτούνται πλήρως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω της χρήσης των λεγόμενων πιστοποιητικών «εγγύησης προέλευσης», ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.

Ο Pablo Pirles της Iberdrola θα ηγηθεί της εταιρείας με έδρα τη Μαδρίτη και το Πόρτο, ενώ η Elena Melia της BP διορίστηκε οικονομική διευθύντρια.

Το νέο εγχείρημα έρχεται μετά την ανακοίνωση από τον ενεργειακό γίγαντα BP ότι θα επιβραδύνει τα σχέδια για μεγάλες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκειμένου να δώσει προτεραιότητα στην ενεργειακή ασφάλεια, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της BP, Μάρεϊ Άτσινκλος, δήλωσε ότι η εταιρεία θα επιμείνει σε μια στρατηγική που περιλαμβάνει επενδύσεις σε επιχειρήσεις χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ο όμιλος της BP ανακοίνωσε την Πέμπτη (30/11) ότι θα αποκτήσει την πλήρη κυριότητα της Lightsource BP εξαγοράζοντας την κοινοπραξία ηλιακής ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης και το φορολογικό και ο γάμος (που σχόλασε…), οι 11 και ο Στέφανος, ο τελικός Champions League Cosmote-Nova και το ράλι στα crypto 

Γιατί ανεβαίνει (ξανά) το Bitcoin

«Χαμός» με το επίδομα θέρμανσης – Ξεπέρασαν τις 880.000 οι αιτήσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ