Δάνειο – γέφυρα, αξίας 500 εκατ. δολαρίων, αποπλήρωσε ο Όμιλος Adani, σε μια προσπάθεια ανάκτησης της επενδυτικής εμπιστοσύνης, μετά το μεγάλο «σορτάρισμα» της εταιρείας αναλύσεων Hindenburg Research, το οποίο προκάλεσε την απώλεια τουλάχιστον 150 δισ. δολαρίων (χάθηκαν τα 2/3 της κεφαλαιοποίησης). 

Ο Όμιλος του Γκουατάμ Αντάνι, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθώς η αμερικανική Hindenburg έσπευσε να σορτάρει τις μετοχές, υποστηρίζοντας ότι ο Ινδός μεγιστάνας επιδίδεται σε εκτεταμένη χειραγώγηση και εμπλέκεται σε λογιστικές απάτες.    

Σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των αγορών, η διοίκηση του Adani Group αποφάσισε να αποπληρώσει πρώιμα ένας μέρος των δανείων του, το οποίο αφορά την χρηματοδότηση της περσινής εξαγοράς της Holcim.  

Μέχρι στιγμής, ο Αντάνι έχει προ-πληρώσει δάνεια αξίας 2 δισ. δολαρίων. Την ίδια στιγμή, ο Ινδός επενδυτής Ραγίβ Τζέιν της GQG Partners έσπευσε να παράσχει χείρα βοηθείας στον ομοεθνή του, επενδύοντας 1,9 δισ. δολάρια σε τέσσερις εταιρείες του Ομίλου. 

Αυτές οι κινήσεις, φυσικά, έφεραν ορισμένα αποτέλεσμα, καθώς οι εταιρείες του Ινδού δισεκατομμυριούχου κατάφεραν να ανακτήσουν περίπου 30 δισ. δολάρια από τα 153 δισ. δολάρια, τα οποία χάθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Διαβάστε ακόμα

Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ μετράνε και ζυγίζουν, η ΔΕΗ κλείνει το deal με την Enel, η Κασσιόπη αλλάζει χέρια, η πλωτή μαρίνα της Κέρκυρας και ο χαμός στις Ασφάλειες

Οικογένεια Μαμιδάκη: To χτίσιμο μιας αυτοκρατορίας, η πτώση της και οι πλειστηριασμοί (pics)

Πώς ένα πείραμα στο instagram εξελίχθηκε σε μια γιγάντια παγκόσμια κοινότητα