Η Γερμανία αντιμετωπίζει τη μία πρόκληση μετά την άλλη όσον αφορά στην ενεργειακή κρίση που πυροδοτήθηκε από τον εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Έχουμε λάβει μακροπρόθεσμες αποφάσεις στη Γερμανία από την αρχή του έτους, διασφαλίζοντας ότι μπορούμε να έχουμε επαρκείς προμήθειες άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε ο Σολτς στο εβδομαδιαίο μήνυμά του το Σάββατο. «Σήμερα μπορούμε να πούμε: Μάλλον θα τα καταφέρουμε. Αλλά μόλις καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε μία πρόκληση, προκύπτει μία νέα». Η οικονομία της Γερμανίας βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα ύφεσης εν μέσω ραγδαίας αύξησης των τιμών και της προοπτικής ενός δύσκολου χειμώνα μετά τη διακοπή των αποστολών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, στις οποίες η Γερμανία βασιζόταν περισσότερο σε σχέση με τους γείτονές της. Η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε αυτή την εβδομάδα να εθνικοποιήσει την Uniper SE, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα φυσικού αερίου της χώρας, για να αποτρέψει μια ευρύτερη κατάρρευση.

Ο Σολτς επέμεινε ότι «η Ρωσία δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο» και ότι η κυβέρνησή του καταβάλλει προσπάθειες να μειώσει το κόστος του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου και να εφαρμόσει αμέσως μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ο Γερμανός καγκελάριος ταξιδεύει με τη συνοδεία επιχειρηματιών στη Μέση Ανατολή αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς προσπαθεί να κλείσει συμφωνίες για υγροποιημένο φυσικό αέριο με τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ για να αντισταθμίσει τις περικοπές της Ρωσίας.

Διαβάστε ακόμα

Η TotalEnergies υπέγραψε συμφωνία με την Qatar Energy για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου NFS

Ενεργειακή κρίση: Ένα αρκτικό κύμα ψύχους είναι η πρώτη δοκιμασία για την Ευρώπη

Ξενοδοχεία: Διψήφια αύξηση το 8μηνο στις τιμές τους στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις – Η θέση της Αθήνας (πίνακας)