Η Goldman Sachs Group, μία από τις πιο «αισιόδοξες» τράπεζες όσον αφορά τις προοπτικές της για το πετρέλαιο, μείωσε τις προβλέψεις της για φέτος, καθώς οι ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα και το ενδεχόμενο ύφεσης υπερτερούν της αύξησης της ζήτησης από την Κίνα.

Οι αναλυτές της τράπεζας «βλέπουν» τώρα το Brent να φτάνει τα 94 δολάρια το βαρέλι για το επόμενο 12μηνο και τα 97 δολάρια το βαρέλι το δεύτερο εξάμηνο του 2024, έναντι 100 δολαρίων το βαρέλι προηγουμένως.

«Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει παρά την έκρηξη της ζήτησης από την Κίνα, δεδομένης της τραπεζικής πίεσης, των φόβων για ύφεση και της εξόδου των επενδυτικών ροών», ανέφερε η τράπεζα σε σημείωμά της στις 18 Μαρτίου. «Ιστορικά, έπειτα από τέτοια σημαντικά γεγονότα, οι τιμές ανακάμπτουν μόνον σταδιακά».

Οι παγκόσμιες αγορές βρέθηκαν εν μέσω αναταραχής αυτήν την εβδομάδα, καθώς η αναταραχή στην Credit Suisse Group AG προκάλεσε πανικό σε όλες τις αγορές. Το πετρέλαιο κατρακύλησε σε χαμηλό 15 μηνών, με το Brent να πέφτει 12% αυτή την εβδομάδα κάτω από τα 73 δολάρια το βαρέλι.

Μετά την πτώση των τιμών, η τράπεζα αναμένει τώρα ότι οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ θα αυξήσουν την παραγωγή μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2024, έναντι του δεύτερου εξαμήνου του 2023 που είχε εκτιμήσει η Goldman πριν από την πτώση των τιμών.

Διαβάστε ακόμη

Μέγαρο Μαξίμου: Με κοινωνικό και μεταρρυθμιστικό πρόσημο ο οδικός χάρτης της επόμενης ημέρας

Οι τρεις ελληνικές startups που έκλεισαν deals εκατομμυρίων στην αυγή της χρονιάς

Bloomberg: Επαφές Γουόρεν Μπάφετ με αξιωματούχους του Μπάιντεν για την τραπεζική κρίση – Τι συζητούν