Ο Πορτογάλος υπουργός Πέδρο Νούνο Σάντος παραιτήθηκε, καθώς βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης κριτικής για την αποζημίωση που καταβλήθηκε νωρίτερα φέτος σε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής αεροπορικής εταιρείας, TAP κατά την αποχώρησή του από την εταιρεία

Υπενθυμίζεται ότι κρατικός αερομεταφορέας έχει λάβει κρατική στήριξη που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα έκανε δεκτή την παραίτηση του Σάντος, ο οποίος κατείχε το χαρτοφυλάκιο των Υποδομών και της Στεγαστικής πολιτικής. Ο Σάντος, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην κυβέρνηση του Κόστα από διάφορες θέσεις τα τελευταία επτά χρόνια, ανέλαβε την «πολιτική ευθύνη» για την υπόθεση που αφορούσε τον πρώην διευθυντή της TAP, ανέφερε το υπουργείο Υποδομών σε ξεχωριστή ανακοίνωση.

Η Αλεσσάντρα Ρέις, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του TAP, έλαβε 500.000 ευρώ ως αποζημίωση μετά την αποχώρησή της από τον αερομεταφορέα τον Φεβρουάριο, ένα ποσό που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το σαρωτικό κύμα ακρίβειας. Έγινε υπουργός Οικονομικών στις 2 Δεκεμβρίου, αλλά υπηρέτησε για λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες, καθώς στις 27 Δεκεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Φερνάντο Μεντίνα ζήτησε και έλαβε την παραίτησή της.

Ο πρωθυπουργός Κόστα, ο οποίος ηγείται μιας κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τη σοσιαλιστική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι η Πορτογαλία σχεδίαζε να ιδιωτικοποιήσει τον κρατικό αερομεταφορέα μέσα σε 12 μήνες.

Διαβάστε ακόμη

GACS VS «Ηρακλής»: Κρας τεστ στα σχήματα Ιταλίας – Ελλάδας με «φόντο» τις ενστάσεις της Eurostat (πίνακες + γράφημα)

Έρχονται δημοσιογράφοι εκπρόσωποι, το κίτρινο σφυρί, ο Νίκος, ο σκύλος και η γάτα, η ΔΕΗ ξαναχτυπάει (τώρα) στη Βουλγαρία

Πλειστηριασμοί: Το Tsilivi Beach Hotel στον δρόμο για το σφυρί τον Ιανουάριο (pics)