Σήμερα το βράδυ στις 8 ώρα Ελλάδος, η Apple σχεδιάζει να αποκαλύψει τρία τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένου ενός μοντέλου υψηλής ποιότητας που προφανώς θα είναι αποκάλυψη, σε σύγκριση με ό,τι ξέραμε για τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς, αλλά -λένε- και για την υπόλοιπη βιομηχανία των smartphones.

Το σημερινό εντυπωσιακό event της Apple δημιουργήθηκε γύρω από την 10η επέτειο του iPhone κι είναι μια υπενθύμιση για το πόσο η εταιρεία βασίζεται σε αυτό το gadget, το οποίο εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει περίπου τα δύο τρίτα των πωλήσεων. Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η επιχείρηση της Apple είναι χτισμένη στην “πλάτη” του iPhone: Είναι ένα τηλεχειριστήριο για την Apple TV και τον επερχόμενο HomePod Speaker. Τώρα είναι συνδεδεμένη με το Apple Watch, συγχρονίζεται με το iPad και τους Mac και φιλοξενεί υπηρεσίες όπως το Siri, τους Χάρτες και την Apple Music.

Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει πειραματιστεί με φθηνότερα μοντέλα σε μια προσπάθεια να πουλήσει περισσότερα τηλέφωνα σε αναδυόμενες αγορές, όπου συχνά ανακαλύπτει αγορές με προοπτικές. Το άνοιγμα είχε διαφορετικά αποτελέσματα από αγορά σε αγορά και η Apple πλέον τοποθετεί το smartphone της, περίπου ως προϊόν πολυτελείας. Η στρατηγική αυτή δοκιμάζεται όπως ποτέ άλλοτε επειδή το premium iPhone X θα σπάσει για πρώτη φορά το φράγμα της τιμής των 1.000 δολαρίων, το οποίο θα μπορούσε να είναι υπερβολικά υψηλό για πολλούς καταναλωτές.