Δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος και Μουκές Αμπάνι,  ετοιμάζονται όπως όλα δείχνουν, για μία … επιχειρηματική μάχη αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή τη φορά, οι δύο επιφανείς επιχειρηματίες διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Super Bowl στο … κρίκετ, μία συμφωνία αξίας 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο το οποίο παρακολουθούν περισσότεροι από 600 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως. Οι εταιρείες των δισεκατομμυριούχων αναμένεται να είναι οι δύο κορυφαίοι υποψήφιοι σε μια δημοπρασία για τα δικαιώματα της Ινδικής Πρέμιερ Λιγκ στις 12 Ιουνίου, η οποία είναι πιθανό να δελεάσει αρκετούς πλειοδότες για χωριστές, πενταετείς συμβάσεις τηλεοπτικής μετάδοσης και διαδικτυακής ροής σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

Οι δύο μεγιστάνες εδώ και καιρό, σχεδιάζουν προσεκτικά τα βήματά τους προκειμένου να καταφέρουν να εξασφαλίσουν τη νίκη, σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg. Υπάρχουν ωστόσο, και άλλα ισχυροί ανταγωνιστές όπως η εταιρεία Walt Disney Co., η οποία κατείχε τα δικαιώματα μέχρι και τη φετινή σεζόν η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, καθώς και η Sony Group Corp.

Τόσο η Ambani’s Reliance Industries Ltd. όσο και η Amazon.com Inc. στοιχηματίζουν ότι το συγκεκριμένο deal θα τους δώσει το πράσινο φως προκειμένου να κυριαρχήσουν σε μια ινδική καταναλωτική αγορά που γίνεται ολοένα και περισσότερο online.

Από την άλλη πλευρά, ο αμερικανικός κολοσσός της ψυχαγωγίας Disney+ θα έχει πολλά να χάσει σε περίπτωση που δεν καταφέρει να διατηρήσει τα δικαιώματα που κληρονόμησε πριν από τρία χρόνια από την εξαγορά της Fox στα 71 δισ. δολάρια. Η αγορά έγινε με το Hotstar, μια υπηρεσία ροής δημοφιλής μεταξύ των οπαδών του κρίκετ, δίνοντας άμεση ώθηση στη σχετικά νέα θέση της Disney στην ινδική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί πως σε παγκόσμιο επίπεδο, η υπηρεσία ροής Disney+ διαθέτει περίπου 138 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή. Η Disney+ Hotstar αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο αυτών.

Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα αποτιμήθηκε σε περίπου 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 από την Duff & Phelps, γνωστή πλέον ως Kroll. «Σήμερα, το εν λόγω ποσό θα μπορούσε να είναι ακόμη και κατά 25% υψηλότερο», δήλωσε ο Σάντος Ν, διευθύνων συνεργάτης της D and P India Advisory Services.

Διαβάστε ακόμα