Η ByteDance δήλωσε ότι παρέδωσε ένα έγγραφο αν και αργοπορημένα που αξιολογεί τους πιθανούς κινδύνους για τους ανηλίκους από την υπηρεσία TikTok Lite, μία ημέρα αφού οι ρυθμιστικές αρχές την απείλησαν με πρόστιμα και μερική απαγόρευση.

Μάλιστα όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία ανέφερε ότι τήρησε την προθεσμία για την παράδοση  του εγγράφου, μετά την απόφαση της ΕΕ τη Δευτέρα να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την έναρξη λειτουργίας στη Γαλλία και την Ισπανία βάσει του νέου νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Οι ρυθμιστικές αρχές υποστηρίζουν ότι το TikTok Lite, το οποίο περιλαμβάνει ένα σύστημα ανταμοιβών για τους χρήστες, θα μπορούσε να προκαλέσει εθισμό στους νέους και ισχυρίστηκαν ότι η εταιρεία δεν ολοκλήρωσε εγκαίρως μια πλήρη αξιολόγηση κινδύνου.

Εκτός από την αξιολόγηση κινδύνου, οι αρχές έθεσαν προθεσμία μέχρι σήμερα 24 Απριλίου για να υπερασπιστεί η εταιρεία μία πιθανή αναστολή του προγράμματος ανταμοιβών «εν αναμονή της αξιολόγησης της ασφάλειάς του».

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κινδυνεύει με πρόστιμα ύψους έως και 1% του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του, ή με περιοδικές ποινές ύψους έως και 5% του μέσου ημερήσιου εισοδήματός του, επειδή δεν συμμορφώνεται με την DSA.

Διαβάστε ακόμη:

Τεράστια η ζήτηση για το νέο 30ετές ομόλογο – Πάνω από €33 δισ. οι προσφορές

Θεόδωρος Δουζόγλου: Mε νέα ομάδα το πλάνο ανάπτυξης στη φιλοξενία 5 αστέρων (pics)

Σαράντης: Μπαίνει στην αγορά της Σ. Αραβίας – Με ρυθμό 32% η ανάπτυξη των εξαγωγών (πίνακας)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ